Odbojkarji Calcita iz Kamnika so dobili prvo polfinalno tekmo. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarji Calcita iz Kamnika so dobili prvo polfinalno tekmo. Foto: Klemen Brumec

Gostitelji so tekmo začeli odlično, hitro so povedli s 5:1, dolgo časa držali visoko raven igre, po asu Saše Štalekarja so vodili že z 12:4. Šele po drugem polminutnem odmoru so se Ljubljančani nekako zbrali in zaigrali bolje, predvsem v obrambi. Toda prednost domače ekipe je bila prevelika, na manj kot štiri točke se 'oranžnim zmajem' ni uspelo približati, niz so izgubili s 25:20.

Calcit naredil prvi korak proti finalu

Podobna zgodba se je odvila v drugem nizu, Kamničani so povedli s 7:4, pozneje že s 14:7. Ljubljančani so se znova približali na štiri točke zaostanka, a gostitelji niso dovolili presenečenja. Odlično so izvajali začetne udarce, prevladovali so v vseh elementih igre, niz so po napaki ljubljanskega kolektiva dobili z 20:19.

Prevlada domače ekipe se je nadaljevala še v tretjem nizu, z asom Jana Klobučarja so povedli z 12:6, prednost v končnici niza je po uspešnem Klobučarjevem napadu zrasla že na +7 (22:15). Dvomov o zmagovalcu pravzaprav ni bilo več, zmago je z blokom za 25:18 potrdil Jan Brulec.

Ekipi igrata na dve zmagi. Druga tekma bo v soboto v Ljubljani, morebitna tretja pa nato v ponedeljek, prav tako v prestolnici.

1. DOL (M), polfinalne tekme

Prvi tekmi:
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY 1:0
3:0 (20, 18, 19)

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina, Gasparini 14, Hebda 9, Klobučar 14, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 2, Plot (L).

ACH Volley: Toman (L), Ropret 2, Pernuš 1, Toukhteh 4, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič , Rutar, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Kök 8, Vučićević 9.

Četrtek ob 19.00:
SALONIT - MERKUR MARIBOR 0:0

V krepkem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.