Izo Mlakar so v letih 2017 in 2018 izbrali za najboljšo slovensko odbojkarico. Foto: BoBo
Izo Mlakar so v letih 2017 in 2018 izbrali za najboljšo slovensko odbojkarico. Foto: BoBo

"Bilo mi je v veliko čast, da sem bila na tekmovalni ravni del tega prelepega športa, ki je v vseh pogledih obogatil moje življenje. Spoznala sem veliko ljudi, ki so me zaznamovali v odbojki in osebnem življenju, videla veliko novih krajev, doživela zmage in poraze. Najlepši del vsega je bilo ob sebi imeti družino, ki me je vedno podpirala in ekipo, ki je vse to doživljala skupaj z mano," je dejala Mlakarjeva, ki je že prej težko usklajevala študij z vrhunsko odbojko. Tehtnica se je naposled le prevesila na stran študija.

Po letih v Mariboru zadnjo sezono igrala v Italiji
Mlakarjeva je po začetku kariere na Prevaljah že pri 16 letih odšla v Maribor. Z Novo KBM Branikom je v naslednjih letih osvojila kar enajst lovorik. Odlična korektorica je po koncu lanske sezone sprejela sanjsko ponudbo in se iz štajerske prestolnice preselila v najmočnejšo ligo na svetu – v italijansko A1. V njej je branila barve evropskih klubskih prvakinj iz Novare. Igrala je v elitni ligi prvakinj, nastopila pa je tudi na klubskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Sorodna novica Iza Mlakar čaka na razplet v strogi izolaciji Lombardije

S Slovenkami do srebra v Stožicah
Korošica je pustila velik pečat tudi v reprezentančnem dresu. Leta 2017 je odigrala eno ključnih vlog na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila srebrno odličje. Sama je bila kot najboljša korektorica uvrščena tudi v idealno postavo prvenstva.

V članski reprezentanci že pri 17 letih
Dres slovenske članske reprezentance je Mlakarjeva prvič oblekla že pri sedemnajstih letih. Bila je članica ekipe, ki je leta 2015 prvič nastopila na evropskih prvenstvih. Lani je na prvenstvu stare celine nastopila še drugič. Tekma proti Nemčiji v osmini finala turnirja v Lodžu je bila zadnja, na kateri je oblekla članski dres. Za slovensko reprezentanco je na uradnih tekmah pod okriljem svetovne in evropske odbojkarske zveze zbrala 48 nastopov.

"Za slovensko reprezentanco mi je bilo vselej čast igrati. Od trenutka, ko sem bila prvič vpoklicana v kadetsko reprezentanco pa vse do članskega evropskega prvenstva 2019, ko sem zadnjič nosila dres reprezentance, je bil to zame največji privilegij. Za Slovenijo. Hvala vsem trenerjem reprezentanc, strokovnemu vodstvu, Odbojkarski zvezi Slovenije in vsem, ki so skrbeli, da smo bile igralke vedno dobro pripravljene in smo hkrati uživale v tem, kar smo počele. Najlepša hvala pa predvsem vsem navijačem, z njihovo podporo je bila motivacija vselej še večja. Moja mladost je bila tako bogatejša za čudovito izkušnjo igranja na mednarodnih tekmovanjih in zastopanja svoje države. Vsa čustva in lepo spomini bodo z mano ostali za vedno," je še povedala Mlakarjeva.

Mlakarjeva že pri 24 letih končala športno pot