Andjelka Radišković in Sara Hutinski v dvoboju s špansko ekipo Tenerife. Foto: Klemen Brumec
Andjelka Radišković in Sara Hutinski v dvoboju s špansko ekipo Tenerife. Foto: Klemen Brumec

Kamničanke so imele priložnost, da se kot prva slovenska ekipa prek kvalifikacij prebijejo v Ligo prvakinj, v kateri so že igrale, ko so bile uvrščene neposredno. Priložnosti pa niso izkoristile, potem ko so bile v drugem krogu slabše od Crvene zvezde, so neuspešno opravljale tudi popravni izpit v tretjem krogu. Proti La Laguni so po preobratu izgubile že prvo domačo tekmo, na drugi pa so Španke dokazale, da so v tem trenutku boljša ekipa.

Pravih možnost Slovenke niso imele. Zanesljivo so izgubile prvi niz, dobljeni drugi jim je sicer dal nekaj upanja, a nihanj, predvsem v napadu je bilo v nadaljevanju preveč. V tretjem in četrtem so bile Slovenke ves čas v zaostanku, čeprav se niso predajale in so do konca poskušale tekmice, pri katerih so glavno vlogo odigrale kakovostne tujke, dohiteti.

V kamniški vrsti je bila s 14 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj.


LIGA PRVAKINJ
KVALIFIKACIJE, 3. krog

Povratna tekma:
TENERIFE LA LAGUNA – Calcit volley 3:2 (izid prve tekme)
3:1 (16, -17, 19, 19)

Tenerife La Laguna: Nsungimina 9 (1 as), Niece 9 (1 as, 4 bloke), Aran, Aranda 3, Delgado, Gustafsson, Llabres, Lengweiler 16 (3 ase, 2 bloka), Arredondo 10, Frani, Lias, Wolovicz 6 (2 bloka).

Calcit Volley: Gorjup, Radišković 6 (2 bloka), Vovk 7 (1 as), Đorđević 5 (1 blok), Hutinski 4 (1 blok), Boisa, Kregar, Charuk 10 (1 as, 2 bloka), Vukojević, Pucelj 14 (1 as, 2 bloka), Čižman, Banko.