Calcit Volley. Foto: Klemen Brumec
Calcit Volley. Foto: Klemen Brumec

Kamničanke prihodnji torek čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij, v katerem se bodo pomerile s poraženkami dvoboja med ekipama Vasas Budimpešta in Tenerife. Na prvem srečanju na Kanarskih otokih so s 3:0 zmagale Madžarke, povratni obračun v Budimpešti bo v sredo.

Slovenske prvakinje so v 1. krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v 2. pa jih je čakala zahtevnejša naloga. Pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Na prvi tekmi, ki se je prav tako končala z zmago Beograjčank s 3:1, so Kamničanke delale preveč napak in kljub solidni predstavi izgubile, v Voždovcu pa so po bojeviti predstavi pred 300 gledalci doživele nov poraz.

Po slabšem uvodnem nizu so drugega dobile, a nato bile brez pravih možnosti v tretjem. Vodstvo domačih z 2:1 pa je že pomenilo, da calcitovke nimajo več možnosti za skupni uspeh.

V osvojenem drugem nizu so varovanke Gregorja Rozmana prikazale boljšo igro na servisu in po nizu dobrih začetnih udarcev Mile Đorđević gostiteljicam pobegnile za štiri točke. Za nov niz točk je s servisi poskrbela še Neja Čižman, osem točk prednosti so imele tudi še po uspešnem napadu Maše Pucelj (11:19). Beograjčanke so se v končnici niza približale na dve točki zaostanka (20:22), a preobrata ni bilo.

Crvena zvezda bo v Ligi prvakinj igrala v skupini C, v kateri bodo njihove tekmice odbojkarice Vakifbanka, Novare in Potsdama.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcita Volley: “Crvena zvezda nas je zasluženo premagala tudi na drugi tekmi in žal bomo morali iskati priložnost v tretjem krogu. Danes nismo uspeli najti odgovora na njihovo dobro igro na servisu. Mislim, da so bile za razred boljše v igri servis-sprejem, proti ekipi, ki dobro igra v bloku, pa je zelo težko zaključevati napade. Na izdelane akcije je bila njihova blok obramba na pravem mestu in več kot osvojiti drugi niz nam ni uspelo. Ni pa razloga za slabo voljo. Treba je nadaljevati treninge in se dobro pripraviti na naslednjega tekmeca. Upam, da nam bo v tretje uspelo.”

2. KROG, povratna tekma

CRVENA ZVEZDA – Calcit Volley 3:1
3:1 (15, -22, 14, 21)

Crvena zvezda: Taubner 7, Đurđević, Mateska, Živojinović 9, Denisova 7, Marković 17, Ćirović 3, Vrcelj, Canak 3, Stojić 9, Janjić, Helić 7, Žigić, Rodić 10.

Calcit Volley: Gorjup 1, Radišković 7, Vovk 3, Đorđević 1, Hutinski 5, Boisa 12, Kregar, Charuk 9, Vukojević 1, Pucelj 12, Čižman 2, Banko.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.