Merkur Maribor je v državnem prvenstvu trenutno takoj za ACH Volleyjem, v sredo pa ga čaka izziv, kot še nikoli:
Merkur Maribor je v državnem prvenstvu trenutno takoj za ACH Volleyjem, v sredo pa ga čaka izziv, kot še nikoli: "udaril" se bo z branilcem naslova in vodilno ekipo poljskega prvenstva iz mesta Kędzierzyn-Koźle. Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji Merkurja Maribora v torek v zgodnjih jutranjih urah odhajajo na Poljsko, v mesto Koźle, kjer jih v sredo ob 19.30 čaka dvoboj 1. kroga Lige prvakov proti zvezdniški ekipi Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle.

"Dolgo pričakovan dan za klub. Nekateri smo že izkusili igranje v tem močnem tekmovanju, za večino bo to prvič. O tekmecu nima smisla razpravljati besed. Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle je vrhunska ekipa z odličnimi posamezniki, so tudi lanski zmagovalci Lige prvakov. Mi jih bomo vsekakor poskusili presenetiti in prekiniti njihov niz zmag," je povedal bloker Uroš Pavlović.

Tudi bloker Žiga Donik, ki ima tako kot Pavlović že izkušnje z Ligo prvakov, se ne predaja: "Če bomo v vseh prvinah igre odlični, lahko upamo na presenečenje. Veselimo se tudi izjemnega vzdušja, ki krasi dvorane v poljski ligi, in upamo, da bomo na tribunah zagledali tudi kakšne domače navijače našega kluba."

Merkur Maribor, ki je v lanski sezoni presenetljivo postal slovenski prvak, bo v predtekmovanju Lige prvakov meril moči še z italijansko ekipo Cucine Lube Civitanova in rusko ekipo Lokomotiv Novosibirsk. V četrtfinale vodita prvi dve mesti.

Merkur Maribor na prvo tekmo Lige prvakov

LIGA PRVAKOV, skupina C, 1. KROG, sreda ob 19.30:
KEDZIERZYN-KOZLE - MERKUR MARIBOR

Ob 20.00:
CIVITANOVA - LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK

Preostale tekme Maribora:
15. 12.: MERKUR MARIBOR - CIVITANOVA
11. 1.: LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK - MERKUR MARIBOR
26. 1.: CIVITANOVA - MERKUR MARIBOR
8. 2.: MERKUR MARIBOR - KEDZIERZYN-KOZLE
16. 2.: MERKUR MARIBOR - LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK

Nika Markovič in Rok Možič najučinkovitejša
Med Slovenci na tujem še naprej na visoki ravni v Franciji igra Nika Markovič. V 11. krogu je za Vandoeuvre Nancy k zmagi nad Paris St. Cloudom prispevala 18 točk, največ v svoji ekipi. V italijanskem prvenstvu se je korektor Tonček Štern s Piacenzo veselil zmage nad Tarantom s 3:0. Igral je v prvih dveh nizih in v statistiko vpisal 10 točk, šest z napadom. Verona v gosteh pri Modeni z izjemo prvega niza ni bila konkurenčna, bilo je 3:0, mladi slovenski sprejemalec pa je tudi tokrat za svoje moštvo zbral največ točk, 15. Napadal je s 47-odstotno uspešnostjo, pri sprejemu pa mu tokrat ni steklo (22-odstotna natančnost).