Pregled klubskih predstav slovenskih reprezentantov začnimo v Turčiji, kjer se je z 18 točkami ob 46-odstotnem napadu izkazal korektor Tonček Štern, njegova ekipa Halbank pa je za tretjo zaporedno zmago gladko, s 3:0, premagala Istanbul. V Turčiji igra tudi Saša Planinšec, ki ob zmagi Aydina na začetku tedna ni igrala, ob nedeljski zmagi pa je v statistiko vpisala pet točk. Dekleta imajo v Turčiji na sporedu še dva kroga rednega dela.

Jan Kozamernik igra za Powervolley Milano. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Kozamernik igra za Powervolley Milano. Foto: www.alesfevzer.com

Na Poljskem je v 19. krogu prvenstva Czarni Radom, za katerega igrata Alen Pajenk in Dejan Vinčić, s 3:1 presenetil vodilno ekipo prvenstva iz Varšave. Pajenk je na srečanju zbral osem točk, medtem ko Vinčić ni igral. Tudi dekleta so na Poljskem odigrala 19. krog, do konca rednega dela jih čakajo še trije, slovenski odbojkarici sta bili ob tem polovično uspešni. Eva Mori je ob tretjem porazu svoje ekipe LKS na zadnjih štirih tekmah vpisala tri točke, na drugi strani pa je Legionowo Žane Zdovc Sporer, ki ga trenira selektor slovenske reprezentance Alessandro Chiappini, zmagalo. Zdovc Sporerjeva je za zdaj ostala še brez svoje prve prvenstvene točke, je pa prvo točko v dresu poljske ekipe dosegla v četrtfinalu poljskega pokala, ko je Legionowo slavil proti Nowyjem Dworu in si zagotovil uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice.

12 točk Jana Kozamernika
V Italiji je Jan Kozamernik ob nedeljski zmagi Powervolley Milana v 1. italijanski ligi dosegel kar 12 točk. Neuspešna pa sta bila libero Jani Kovačič v dresu Ravenne, ki je klub kar 45-odstotnemu idealnemu sprejemu našega reprezentanta klonila pred Perugio, in Klemen Čebulj (8 točk, 39-odstotni napad), ki je v dresu trenutno četrtega Trentina moral priznati premoč tretji v razvrstitvi, Modeni. Lana Ščuka in njen Pomi Casalmaggiore sta osvojila dve zmagi, slovenska sprejemalka pa je skupno na obeh tekmah dosegla pet točk. Iza Mlakar, ki igra za moštvo Igor Gorgonzola Novara, je bila polovično uspešna. Na prvi tekmi ob zmagi proti Scandicciju ni igrala, na drugi pa je ob porazu proti Coneglianu dosegla točko.

V Avstriji Hypo Tirol Haching, za katerega igra Sašo Štalekar, tokrat v prvenstvu ni imel tekme. Gregor Ropret (3 točke) in njegov Nantes sta v Franciji v tem koledarskem letu dosegla še sedmo zmago na osmih tekmah. Tokrat je padel Rennes. Svojo vsestranskost pa je pri Narbonne Volleyju pokazal Jan Klobučar, ki je tudi v klubu oblekel dres prostega igralca in svojo ekipo popeljal do zmage v gosteh pri Nici.

Monika Potokar igra za Panathinaikos. Foto: www.alesfevzer.com
Monika Potokar igra za Panathinaikos. Foto: www.alesfevzer.com

V Romuniji igrata dve slovenski reprezentantki. Sara Najdič, ki je tekmo proti Cluju (poraz s 3:2) izpustila zaradi bolezni, se je z Medgidio veselila zmage proti Rapidu iz Bukarešte, Tina Grudina pa je s Stiinto Bacau osvojila dve novi zmagi, in sicer proti Lugoju in Belorju Galatiju. Na sobotni tekmi je bila slovenska blokerka z devetimi točkami tretja najuspešnejša odbojkarica svoje ekipe.

Tudi v Grčiji ima Slovenija svoje zastopstvo. Žiga Štern je dosegel sedem točk (50-odstotni napad) ob zmagi Foinikas Syrosa nad Pamvochaikosom. Darja Eržen (7 točk, 42-odstotni napad) je s Paokom zmagala, medtem ko je Monika Potokar izkazala z 18 točkami, a na koncu s Panathinaikosom vseeno izgubila z 2:3 v nizih proti Thiri.

Urnaut še čaka na nastop v Šanghaju
V deželi vzhajajočega sonca je Mitja Gasparini z ekipo Wolf Dogs Nagoja v soboto gladko zmagal proti Naganu, v nedeljo pa po petih nizih izgubil z ekipo Toray Arrows. Se je pa Gasparini bolj izkazal v nedeljo, ko se je ustavil pri 9 točkah, medtem ko je v soboto prispeval štiri. Še vedno pa se zaradi koronavirusa ni začelo kitajsko prvenstvo, kjer bi za Šanghaj moral zaigrati kapetan Tine Urnaut.