Iztok Kšela optimistično zre v prihodnje dni v Rusiji. Foto: RTV SLO/T. G.
Iztok Kšela optimistično zre v prihodnje dni v Rusiji. Foto: RTV SLO/T. G.
Mitja Pleško
Mitja Pleško je bil že udeleženec turnirja v Ostravi pred šestimi leti. Foto: RTV SLO/T. G.

"Gre za kakovostno tekmovanje. Vseeno bom ostal pri tem, da bomo na vsaki tekmi šli na zmago, objektivno pa bi bila uvrstitev v 2. krog uspeh," je dejal selektor Iztok Kšela. Slovenija bo na 25. EP-ju igrala v skupini C s Španijo, Slovaško in Francijo. Španija je bila na zadnjem EP-ju četrta in je tudi zmagovalka Evropske lige, Slovaki se ponašajo s sprejemalnim parom iz Friedrichshafna, zmagovalca Lige prvakov, Francoze pa kot favorite skupine krasi močan moštveni duh in izkušenost.

Uspehi končno privabili sponzorje
"Roko na srce, Slovenija je v tej konkurenci zelo slabo rangirana," je opozoril Mitja Pleško in dodal: "Za napredovanja moramo prvič premagati vsaj eno moštvo." O pomanjkanju denarja na OZS-ju je kapetan odvrnil: "Denar nas ne zanima!" Na srečo se na tem področju obetajo spremembe, saj je zveza za prvenstvo in prihodnje leto pridobila sponzorje, ki bodo pokrili tudi zaostale dnevnice. "Zaradi denarja ne bi čisto nič bolje igrali. Igramo zaradi enega drugega motiva - nastopa na velikem tekmovanju," je bil odločen 185 cm visoki sprejemalec.

13. potnik kot nagrada za delo
Uspešni selektor Kšela, ki je svoje varovance v slovenski krstni sezoni Evropske lige popeljal do 4. mesta, bo v St. Peterburg popeljal 13 reprezentantov. "Ve se, kje je dilema. 12. član moštva bo ali Jernej Potočnik ali Alen Šket. Odločitev bo padla na podlagi taktične različice, ki je bomo ubrali. Oba sta izredno opravila svoje delo in sta veliko pripomogla k uspehu priprav. 'Nesrečnež' bo vseeno del moštva in bo EP spremljal od blizu," je pojasnil oklevanje Kšela.

T. G.