Ukrajinec Jevgenij Kisiljuk je 20 točk zbral ob 67-odstotni napadalni učinkovitosti. Foto: www.alesfevzer.com
Ukrajinec Jevgenij Kisiljuk je 20 točk zbral ob 67-odstotni napadalni učinkovitosti. Foto: www.alesfevzer.com

"Že pred tekmo sem rekel, naj kar pospravijo pokale, ker se serija zagotovo seli v Ljubljano. Ne moremo izpasti kar po treh tekmah, smo zelo kakovostni. Kisiljuk je pokazal svojo kakovost, Tit Kovačič, ki je bil brez tekem, je odigral življenjsko ... Vesel sem. Žal mi je le, da gledalci niso mogli spremljati tega spektakla, ker to je bila ena od naših lepših zmag," je za Val 202 povedal Rok Možič, ki je dosegel 26 točk. V napadu (njegova učinkovitost je bila 50-odstotna) je naredil štiri napake, štirikrat pa so ga tekmeci ustavili z blokom. Blestel je Jevgenij Kisiljuk, ki je 20 točk zbral ob 67-odstotni napadalni učinkovitosti.

Sorodna novica Finale se nadaljuje, Mariborčani izsilili četrto tekmo

26 napak ACH-ja pri servisu
Po maratonskem prvem nizu (ACH ga je dobil na 33) so Štajerci na račun boljšega sprejema v drugem nizu oddali le 16 točk. Nadaljevanje je bilo izenačeno in odločal je peti niz, v katerem so gostitelji po asu Alena Šketa povedli s 6:2. Razlika ni več padla pod dve točki. Izid v zmagah je zdaj 2:1 za ACH, ki bo moral na naslednji tekmi (v petek v Tivoliju) pokazati veliko več, če bo želel osvojiti že 18. naslov državnega prvaka. Razlika je bila predvsem pri servisu. Mariborčani so bili bolj agresivni, ACH pa je ob štirih asih naredil kar 26 napak. Teh je bilo preveč tudi v napadu - Božidar Vučičević jih je naredil sedem, dobil pa kar 9 blokov.

Zaključni turnir Pokala Slovenije za moške bo med 27. in 30. aprilom v Ljubljani. Pokalno lovoriko bodo branili odbojkarji ACH Volleyja. Pokalnega tekmovanja za ženske zaradi reprezentančne akcije ne bo.

Nova KBM Calcitu povzročala precej težav
Žensko prvenstvo se je v soboto razpletlo z zmago Calcit Volleyja s 3:0. A kamniške odbojkarice niso imele lahkega dela, saj je na vseh treh tekmah odločal peti niz. "Pričakovali smo, da serija ne bo lahka. Po rezultatih v tej sezoni je morda res tako kazalo, toda Maribor se je med sezono okrepil. Pozno je dopolnil ekipo z dvema dobrima tujkama in igrali so vse bolje. Pri nas je jedro ekipe že nekaj let stabilno, zato smo dobro vstopili v prvenstvo, nato pa je bilo nekaj nihanj. Zaradi poškodbe smo izgubili Anamarijo Vovk, težave, zdravstvene, sta imela tudi oba trenerja, najprej Aljoša Jemec, nato Gregor Rozman, ki je med finalno serijo pristal v bolnišnici. Velja pa omeniti, da je naša ekipa letos v domačem prvenstvu izgubila le enkrat, kar nedvomno kaže na premoč in zasluženo osvojeno 1. mesto," nam je povedal predsednik Calcit Volleyja Gregor Hribar.

Igralke Calcita Volleyja so petič postale državne prvakinje in se bodo spet poskušale prebiti v Ligo prvakinj. Da bi se dodatno okrepile za evropsko tekmovanje, ni pričakovati, saj bi bilo to veliko finančno breme. Še vedno je tudi težava, ker v Kamniku ni ustrezne dvorane za evropska tekmovanja. Foto: Klemen Brumec
Igralke Calcita Volleyja so petič postale državne prvakinje in se bodo spet poskušale prebiti v Ligo prvakinj. Da bi se dodatno okrepile za evropsko tekmovanje, ni pričakovati, saj bi bilo to veliko finančno breme. Še vedno je tudi težava, ker v Kamniku ni ustrezne dvorane za evropska tekmovanja. Foto: Klemen Brumec

Calcitu niz manjkal do finala, v katerem bi bili favoriti
Če so v Kamniku lahko zadovoljni s predstavami ženske ekipe, pa je moška ekipa s 3. mestom dosegla manj od pričakovanj. Še vedno boli, kako je Calcit Volley v polfinalu proti ACH-ju dobil prvih pet nizov in ga je le še en niz ločil od finala. "Imeli smo verjetno najboljšo ekipo v zgodovini kamniške odbojke in končali tretji. Logično, da po tej strani ne moremo biti zadovoljni. Glede na to, kako poteka finalna serija (pogovarjali smo se pred včerajšnjo tekmo Maribora in ACH-ja, ko je kazalo, da bo imel ACH lahko delo; op. a), verjamem, da bi bili mi prvaki, če bi dobili polfinalno serijo. Prvo tekmo v Kamniku smo odigrali fenomenalno, na drugi v Tivoliju pa vodili z 2:0. Bili smo bližje uspehu kot v prejšnjih letih. Zakaj smo popustili, ali je morda kriva taktična, fizična ali psihična priprava, bomo še analizirali."

Kamničani so se okrepili, a konkurenca tudi
Gregor Hribar se zaveda, da je bila želja, vrniti v Kamnik naslov po skoraj dveh desetletjih, letos težje uresničljiva. "Konkurenca je bila močnejša. V prejšnjih sezonah bi s takšno ekipo lahko kar nekajkrat osvojili prvenstvo, tokrat pa smo imeli na drugi strani ne samo močan ACH, ampak tudi Merkur Maribor, ki že dolgo ni imel tako kakovostne zasedbe, med sezono pa se jim je pridružil še Alen Šket. Vseeno smo odigrali kopico zelo dobrih tekem. Tudi sicer je bila raven odbojke v DP-ju letos višja, mogoče celo najvišja. Res škoda, da gledalcev ni bilo v dvorani, tako igralcem kot trenerjem je psihično naporno igrati pred praznimi tribunami."

Sorodna novica Kamničanke po zaostanku z 0:2 do petega naslova državnih prvakinj

Vse je rokah glavnega pokrovitelja
Kako naprej? Bo ekipa Calcita tudi v naslednji sezoni tako močna? Hribar: "V tem trenutku še nismo sprejeli odločitve o tem, kakšno pot bomo ubrali z moško ekipo. Smo v pogovorih s Calcitom, ki je že vrsto let največji pokrovitelj v slovenski odbojki. Rezultati v letošnji sezoni bodo na to odločitev zagotovo vplivali. Je pa v Kamniku veliko obetavnih mladih igralcev, tudi reprezentantov, ki se v naslednjih letih morajo priključiti članski ekipi. Ko smo bili prvič prvaki v sezoni 2000/01, in tudi vedno pozneje, smo imeli v ekipi veliko Kamničanov. Vedno smo gledali, da imamo tudi v članskih ekipah domače trenerje in domače igralce. Moja želja vsekakor je, da nadaljujemo pot, ki smo jo začrtali pred osmimi leti, to je, da sta - ob tem, da je v ekipi več domačih igralcev -, v Kamniku tako moška kot ženska ekipa v vrhu. A eno so moje želje, drugo pa, kako se bo odločil sponzor, ki napolni več kot 80 odstotkov proračuna.“

Mariborski odbojkarji na krilih Možiča podaljšali finalno serijo