Med slovenskimi reprezentancami so odbojkarji zadnja leta prava zvezda stalnica. Foto: OZS
Med slovenskimi reprezentancami so odbojkarji zadnja leta prava zvezda stalnica. Foto: OZS

Tako kot letos bo nastopilo šestnajst najboljših reprezentanc sveta, ki se bodo v primerjavi z letošnjim tekmovanjem, ki je potekalo le na enem prizorišču v Italiji, merile po nekoliko spremenjenem formatu.

Sorodna novica Liga narodov s Slovenijo in novim formatom tekmovanja v letu 2022

Polovica v boje na izpadanje
Reprezentance bodo namreč razdeljene v dve skupini po osem ekip, vsaka bo igrala na treh turnirjih in na vsakem od njih v šestih dneh odigrala štiri tekme. Najboljše štiri reprezentance iz obeh skupin bodo napredovale v četrtfinale.

Začetek v Braziliji ...
Slovenski odbojkarji bodo obračune začeli 7. junija v Brasilii, kjer bodo ob gostiteljici Braziliji igrale še reprezentance Rusije, ZDA, Japonske, Irana, Nizozemske in Avstralije. Hkrati bo potekal še turnir v Kanadi.

Sorodna novica Odbojkarjem končno četrto mesto; v finalu slavili Brazilci

... sledijo Filipini ...
Drugi turnir rednega dela bo od 21. do 26. junija v Quezon Cityju na Filipinih. Ob Sloveniji bodo tam tekmovale še izbrane vrste Japonske, Francije, Rusije, Argentine, Italije, Nemčije in Nizozemske, vzporedno pa bo potekal še turnir v Sofiji.

... na koncu pa še Rusija
Za konec prvega dela tekmovanja slovenske odbojkarje čaka še nastop na turnirju v Kemerovem v Rusiji, ki bo od 5. do 10. julija, Rusi pa bodo pred domačim občinstvom gostili Poljake, Slovence, Srbe, Italijane, Irance, Nizozemce in Bolgare. Druga skupina bo srečanja igrala v Osaki na Japonskem.