Nik Mujanović. Foto: OZS
Nik Mujanović. Foto: OZS

V nadaljevanju v celoti objavljamo sporočilo OZS-ja.


Sorodna novica Mujanovićev zastopnik: "Vse v skladu z ustaljeno prakso"

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pozorno spremlja dogajanje, povezano z Odbojkarskim klubom Kamnik in odbojkarjem Nikom Mujanovićem. Gre za spor med klubom in igralcem, v katerem je OZS v okviru svojih pristojnosti upošteval vse lastne predpise in s tem tudi podprl stališča OK-ja Kamnik.

V zadevi Mujanović je OZS namreč v celoti spoštoval tako interne pravilnike kot sklep članov Predsedstva OZS-ja, ki je bil sprejet na seji 16. novembra 2023, sklicani na pobudo predsednika OZS-ja Metoda Ropreta. OZS je v celoti spoštoval tudi začasno odredbo Okrajnega sodišča v Kamniku, ki OZS-ju prepoveduje kakršno koli ravnanje ali opustitev, usmerjeno v potrditev mednarodnega prestopnega certifikata (ITC) ali v podajo ali sprejem druge izjave ali odločitve, ki bi igralcu omogočala prestop brez soglasja ali potrditve OK-ja Kamnik.

Sorodna novica Nik Mujanović že zaigral v dresu novega kluba Monze

OZS je ob tem Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB) obvestil, da v skladu s svojimi akti transferja za igralca Nika Mujanovića ne bo podpisal. FIVB je potrditev ITC-ja za Nika Mujanovića zato izvedel na podlagi člena »Article 6.3.3 let. d and e« svojega pravilnika »FIVB Sports Regulations 2023«.

Da bi se izognil nadaljnjim takšnim primerom, je OZS na FIVB naslovil tudi zahtevo, da FIVB izda navodila, kako v prihodnje ravnati v tovrstnih primernih, saj se načini odobritve prestopov igralcev ne zdijo primerni in se lahko razširijo na vse slovenske klube.

OZS bo prek neodvisne pravne pisarne pridobil še ločeno pravno mnenje o zadevi.