Odbojkarice Calcita Volleyja so v Kamniku s 3:0 (17, 27, 13) premagale Novo KBM Branik in se kljub tekmi manj zavihtele na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarice Calcita Volleyja so v Kamniku s 3:0 (17, 27, 13) premagale Novo KBM Branik in se kljub tekmi manj zavihtele na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Foto: Klemen Brumec

Calcitovke so tako upravičile status favoritinj in gladko premagale večne tekmice, ki jih vnovič vodi prekaljena dvojka Bruno Najdič/Matjaž Hafner, v mladi ekipi pa je tudi Eva Pogačar, ki je s kamniško ekipo osvojila zadnja dva naslova državnih prvakinj.

Sorodna novica ACH Volley po izgubljenem prvem nizu zadal Calcitu drugi poraz

Derbi 3. kroga DP-ja, ki je štel tudi za srednjeevropsko ligo, so Kamničanke odprle z zanesljivo dobljenim prvim nizom (25:17). V drugem so se nasprotnice na servis Naje Šalamun z delnim izidom 0:5 približale le še na točko zaostanka (11:12), v zaključku so tudi povedle (21:22), toda po napeti končnici je Calcit Volley unovčil četrto zaključno žogo, uspešna je bila Olivera Brulec Kostić.

V tretji niz so bolje vstopile domače odbojkarice, ki so na servis Naje Boise, dosegla je kar tri ase, s sedmimi zaporednimi točkami Mariborčankam pobegnile na 9:2. Pri izidu 15:4 ni bilo več dvomov o zmagovalcu.

"Tekma je bila natančno takšna, kot smo pričakovali. Mariborčankam preprosto ne smeš pustiti dihati, o čemer smo se lahko prepričali v drugem nizu. Ko nam je samo nekoliko popustila zbranost, ko nismo šli dovolj agresivno v napadu na žogo, so nas ulovile. Na koncu je bilo nekaj bravuroznih potez z naše strani, ki so prevesile ta niz v našo korist in da smo lahko tretjega mirno pripeljali do konca. Pomembno je tudi, da smo s tem nekoliko prihranili moči za povratno tekmo proti Prometeju. Vsekakor je bila to dobra popotnica, čeprav še nismo tam, kjer bi želeli biti, smo pa vse bližje," je dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Foto: Klemen Brumec
Foto: Klemen Brumec

"Bili smo premalo dobri v napadu, da bi se lahko nadejali česa več, hkrati pa so Kamničanke dokazale, zakaj se zdaj borijo za igranje v Ligi prvakinj. V tem trenutku so premočne za nas, nam pa ne preostane drugega, kot da se osredotočimo na slovensko prvenstvo, skušamo tam dvigovati svojo formo, predvsem pa veliko trenirati," je priznal Najdič.

Calcit Volley bo v sredo odigral povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij Lige prvakinj, ob 20. uri bo nasprotnik ukrajinska ekipa Prometej Dnipro.

Državno prvenstvo (Ž), 3. krog

CALCIT VOLLEY ‒ NOVA KBM BRANIK 3:0 (17, 27, 13)

Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič, Mihevc 4, Javornik, Radišković 7, Šiftar 4, Brulec Kostić 11, Boisa 11, Janežič, Charuk 15, Čižman 4.

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar 2, Šalamun 6, Winkler, Knez, Bračko 6, Gradišnik Klanjšček 10, Velikonja Grbac 6, Cikač, Ramić, Galić 4, Lorber Fijok 10, Augustinovič.

GROSUPLJE ‒ LUKA KOPER 3:1 (-26, 20, 18, 19)

GEN-I VOLLEY ‒ OD KRIM 1:3 (-23, 20, -12, -22)

ŠEMPETER ‒ ANKARAN 2:3 (22, 20, -16, -14, -13)

Vrstni red: Calcit Volley, Šempeter in Krim po 6, Nova KBM, Ankaran in Grosuplje po 5 točk ...