ACH Volley je v Tivoliju porazil Calcit Volley. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je v Tivoliju porazil Calcit Volley. Foto: www.alesfevzer.com

Kamničani so tako izgubili še drugo tekmo zapored proti enemu izmed kandidatov za vrh lestvice, potem ko so morali prejšnjo soboto priznati premoč branilcu naslova Merkurju Mariboru. ACH je v uvodnem krogu brez težav slavil zmago v gosteh pri Panviti (0:3).

Ekipi gotovo nista pokazali vseh svojih sposobnosti, obe sta precej nihali. Ljubljančani so slabo odigrali prvi niz in ga izgubili, so se pa v nadaljevanju vendarle popravili, kar je bilo ob konstantnem sprejemu dovolj za zmago, s katero so se vsaj delno oddolžili za poraz v lanskem pokalnem tekmovanju.

Pri gostiteljih je bil najbolj razpoložen korektor Nikola Gjorgiev, dosegel je 19 točk, Alen Šket jih je zbral 17, od tega tri neposredno s servisom, novi kapetan Jan Pokeršnik pa jih je prispeval 12. Tudi pri Kamničanih sta najučinkovitejša igralca dosegla 19 oziroma 17 točk, to sta bila Miha Bregar, ki je na korektorskem mestu zamenjal še ne povsem zdravega Mitjo Gasparinija, in Martin Kosmina.

"Takoj ko smo dvignili raven svojega sprejema, smo popravili tudi igro v napadu in to je tisto, čemur se bomo morali še veliko posvečati. Dobro je, da po izgubljenem prvem nizu nismo izgubili glave. Ostali smo mirni in dosegli ugoden rezultat. Zavedamo se, da je bila pot do zmage nekoliko lažja, saj ni igral Mitja Gasparini. Ko se bo vrnil on, bo Calcit Volley drugačna ekipa, čeprav ga je Miha Bregar odlično zamenjal," je po tekmi dejal trener ACH-ja Mladen Kašić.

"Morda smo prvi niz odigrali še predobro, vedel sem, da bomo v takšnem tempu težko nadaljevali, ko pa smo za malenkost padli pri sprejemu, je bila tudi učinkovitost v napadu slabša. Na drugi strani so se domači v tem elementu igre dvignili, v prvem nizu so imeli zahvaljujoč tudi našemu bloku in obrambi le 18-odsotno učinkovitost. Med tednom smo imeli preveč težav, saj Jan Klobučar in Danilo Pavlović nista mogla trenirati, to pa se nam je še kako poznalo v igri," je povedal trener Calcita Matija Pleško, ki je lani vodil ACH.

Pleško: Nikoli ni lepo odpreti sezone z dvema porazoma

21 točk Ihbajrija

Merkur Maribor je bil s 3:0 (26, 20, 18) boljši od ekipe Hiša na kolesih Triglav. V prvem nizu so v končnico s prednostjo dveh točk vstopili Kranjčani, ki pa prednosti niso zadržali. Do izida 18:18 je bil izenačen tudi drugi niz.

Pri Mariborčanih, ki so igrali brez madžarskega reprezentanta Rolanda Gergyeja, je 21 točk zbral Ahmed Ihbajri, 15 jih je prispeval Filip Kovačević, 13 pa Žiga Donik, ki je v ekipi zamenjal Madžara. S štirimi bloki se je znova izkazal tudi Jan Kržič. Pri Gorenjcih je bil z 12 točkami najučinkovitejši kapetan Janko Bregant.

1. A DOL (M), 2. krog

ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY
3:1 (-20, 19, 19, 22)

MERKUR MARIBOR - HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV
3:0 (26, 20, 18)

SALONIT ANHOVO - ČRNUČE
3:0 (22, 21, 21)

KRKA - PANVITA POMGRAD
1:3 (20, -20, -19, -20)

Vrstni red: Salonit Anhovo, ACH Volley in Merkur Maribor po 6, Črnuče in Panvita Pomgrad po 3, Calcit Volley, Krka in Hiša na kolesih Triglav brez točk.