Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Foto: BoBo/Srdjan Živulović

S četrtim naslovom državnih prvakinj so si za prihodnjo sezono priborile tudi možnost nastopa v Ligi prvakinj. Za Gregorja Rozmana, trenerja kamniških odbojkaric, je bil to prvi državni naslov, ob tem pa je s svojimi varovankami letos osvojil še srednjeevropsko ligo, lani pa je bil z njimi pokalni prvak Slovenije.

Rozman že nekaj sezon poudarja, da je treba na parketu vedno pokazati maksimum, kajti nikoli ne veš, katera tekma bo zadnja. Kako resnične so njegove besede, se je pokazalo to sezono, ki se je zaradi zloglasnega novega koronavirusa končala predčasno. Z zmago v Mariboru, na zadnji tekmi modre skupine, so Kamničanke na prvenstveni lestvici prehitele Novo KBM Branik. Po koncu tekme jim je to prineslo le najboljši položaj v končnici, po odločitvi predsedstva OZS-ja pa tudi naslov državnih prvakinj.

To je bila edina logična poteza

"To je ena izmed stvari, ki jih imamo ves čas v mislih, kajti vedno je treba dati svoj maksimum, pa naj bo to na treningu ali tekmi. Oboje je treba oddelati maksimalno, če to narediš, se ti na koncu obrestuje. Letos se nam je, glede na izredne razmere, to obrestovalo. Žal se je prvenstvo končalo predčasno, ampak mislim, da je bila to pametna poteza predsedstva OZS-ja," je dejal Rozman.

"Zavedam se, da so s to odločitvijo predsedstva bolj zadovoljni privrženci Calcit Volleyja in da se v Novi KBM Braniku z njo ne strinjajo, toda če vse skupaj pogledamo s časovne razdalje, je bila to edina logična poteza. Do te odločitve smo odigrali 18 tekem v rednem delu državnega prvenstva in pet v modri skupini, ob tem je Calcit le eno tekmo igral doma, dve pa v gosteh. Na teh 23 tekmah smo dobili realno sliko o moči posameznih ekip, žal pa zaradi višje sile končnica državnega prvenstva ni mogoča," je dodal.

Misliti moramo tudi na zdravje igralk

"Eno osnovnih pravil v športu je tudi, da imajo ekipe enakovredne pogoje, ki jih mora krovna organizacija zagotoviti vsem. V tem primeru to ne bi bilo mogoče, kajti večina klubov trenira v dvoranah osnovnih šol, ki spadajo pod javne zavode, in vprašanje je, kdaj bi sploh lahko začeli trenirati. Pri tem bi bili klubi, ki ne igrajo v šolskih dvoranah, zagotovo v prednosti. Ob tem moramo misliti tudi na zdravje igralk, ki doma kolikor toliko vzdržujejo svojo telesno pripravljenost, ampak to je za igranje v končnici premalo," je prepričan kamniški trener.

V še eni razburkani sezoni sta bila dva ključna trenutka, ki sta Kamničankam prinesla četrti naslov državnih prvakinj. Prvi je bila vrnitev Eve Pogačar iz Italije, drugi pa uspeh na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Novi Gorici: "Z vrnitvijo Pogačarjeve je ekipa zadihala na drugačen način, postala je bolj povezana, mislim, da je pridobila večjo samozavest. Vsekakor pa je bila druga prelomnica finalna tekma z Mariborčankami v Novi Gorici. Na tej tekmi smo zaostajali že za dva niza, ob tem smo ostali brez Nine Kotnik, ki je do takrat igrala odlično, toda nato je svojo vlogo odigrala Eva Zatković in še enkrat se je pokazalo, da moraš imeti vročih vseh 14 igralk. Prav ta zmaga v Novi Gorici nam je vlila dodatno moč, videli smo, da smo na pravi poti in da lahko s takšno igro osvojimo tudi prvenstvo, kar je bil že na začetku sezone naš glavni cilj."