Prekmurci so klonili v petem nizu. Foto: Blaž Weindorfer
Prekmurci so klonili v petem nizu. Foto: Blaž Weindorfer
Ankarančanke so premagale Kemo Puconce. Foto: Blaž Weindorfer

Več kot dve uri je v Murski Soboti trajalo napeto srečanje med domačo Panvito in gosti iz Kanala. Domačinom je uspel sanjski začetek, saj so z dobrimi začetnimi udarci in učinkovito igro v bloku povedli z 10:3. Gostujoči trener Igor Šimunčić je z menjavami poskušal prebuditi svojo ekipo, ki nikakor ni mogla parirati Prekmurcem, ki so vodili že z 2:0 v nizih. Ko se je na korektorski položaj preselil Dalibor Tomić, v igro pa vrnil še prvi organizator igre Irenej Karnel, so Kanalci le strnili svoje vrste, na drugi strani pa je odbojkarjem Panvite popustila zbranost in Salonit je poravnal izid.
V petem nizu so domačini povedli z 8:6, a sledila je serija kar štirih točk odbojkarjev Salonita. Borbenim Sobočanom je še uspelo izenačiti na 13. točki, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo moči. Salonit Anhovo se je tako veselil še svoje tretje zaporedne zmage.

Zlatko Pulko, sprejemalec Panvite Pomgrada je po tesnem porazu povedal: "Začeli smo odlično in prevladovali praktično v vseh elementih odbojkarske igre. Po drugem nizu smo očitno mislili, da bo vse skupaj prelahko, nismo ostali dovolj zbrani do konca tekme in nasprotniku je uspelo prevesiti tehtnico na svojo stran."

ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley sta se novih treh točk veselila že med tednom, v soboto pa sta zmagi dosegli tudi ekipi Šoštanj Topolšica in Hiša na kolesih.

Med ženskami so se vse tekme razen ene končale s 3:0, ekipa Ankaran Hrvatini pa je za zmago proti Puconcem potrebovala štiri nize. Prav Puconcem, ki so bili vsa leta nekako v zgornji polovici lestvice državnega prvenstva, letos igra še ni stekla. To se je pokazalo tudi v prvem nizu, ki so ga odbojkarice Ankarana, kar nekoliko presenetljivo dobile s 25:12. V nadaljevanju so se gostje le prebudile, izboljšale začetni udarec in v obrambi ujele številne žoge ter povedle s 17:12. Ankarančanke so se vrnile v igro z dobrimi začetnimi udarci Line Angelini in osvojile drugi niz na razliko. Gostujoče odbojkarice so zaigrale še nekoliko bolje, osvojile tretji niz, v četrtem pa spet klonile v izenačeni končnici in tako ostajajo pri eni zmagi, doseženi v prvem krogu.

Domači trener Sebastjan Mikša je bil zelo zadovoljen: "Ponosen sem na igro in zmago svojih deklet proti zelo dobri ekipi Puconcev. Ta zmaga je zelo pomembna predvsem iz psihološkega vidika in nam bo v nadaljevanju prvenstva dala dodatnega zagona."

1. DOL (M), 4. krog
MARIBOR - ACH VOLLEY
1:3 (22, -23, -21, -21)

CALCIT VOLLEY - HOČE
3:1 (19, -31, 16, 20)

ČRNUČE - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA
1:3 (-16, -17, 24, -19)

PANVITA POMGRAD - SALONIT ANHOVO
2:3 (22, 20, -18, -21, -13)

HIŠA NA KOLESIH - KRKA
3:1 (20, 22, -24, 20)

Vrstni red: ACH Volley 12, Maribor in Calcit Volley 9, Salonit Anhovo in Šoštanj 7, Hiša na kolesih in Panvita po 5, Krka in Hoče 3, Črnuče brez točk.


1A. DOL (Ž), 4. krog

CALCIT VOLLEY - LJUTOMER
3:0 (12, 14, 17)

FORMULA FORMIS - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-20, -22, -16)

ANKARAN HRVATINI - ROTO KEMA PUCONCI
3:1 (12, 24, -21, 24)

GEN-I VOLLEY - CALCIT VOLLEY II
3:0 (8, 24, 20)

SIP ŠEMPETER - LUKA KOPER
3:0 (23, 13, 14)

Vrstni red: Gen-I Volley, Nova KBM Branik in Calcit Volley po 12, Ankaran Hrvatini 7, SIP Šempeter 6, Formula Formis in Calcit Volley II po 3, Roto Kema Puconci in Luka Koper po 2, Ljutomer 1.