Gregor Ropret in Alen Pajenk sta med stebri slovenske reprezentance. Foto: Start-photo.bg
Gregor Ropret in Alen Pajenk sta med stebri slovenske reprezentance. Foto: Start-photo.bg

Slovenija je leta 2021 ob krstu na reprezentančnem tekmovanju končala na četrtem mestu, lani pa je bila v elitni konkurenci deseta. Slovenci so v Nagojo prispeli v nedeljo zvečer, v ponedeljek trenirali dvakrat, danes pa enkrat. Selektor Gheorghe Cretu je s stanjem v reprezentanci in z doslej opravljenim delom precej zadovoljen, a kot vselej poudarja, bo veliko odvisno predvsem od pristopa.

Izkoristiti slovenske adute

"Najpomembneje bo, da se bomo znali osrediniti na svojo igro in šele potem na tekmeca. Še posebej na začetku turnirja, ko je zelo pomembno, da nadzoruješ stvari, ki se dogajajo na tvoji strani igrišča. Paziti moramo, da ne bomo naredili preveč napak in da bomo ohranjali mirnost v vseh delih tekme," je dejal romunski trener na klopi Slovenije.

"Ne sme biti pomembno, ali gre za sredino niza, za njegov konec ali pa začetek, saj bo treba ves čas držati ritem in na ta način iztržiti čim več. Srbi, ki so v Nagojo prišli z nekoliko okrnjeno zasedbo, imajo kakovostne igralce na vseh položajih. Nevarnost nam preti od povsod, na to moramo biti pripravljeni. A tudi mi imamo svoja orožja, ki jih moramo s pridom izkoristiti," je še napovedal Cretu.

Skrivnosti med ekipama ni

Medtem pa je pred tekmo proti Srbiji slovenski podajalec Gregor Ropret priznal, da velikih skrivnosti med ekipama ni. "Kakšnih skrivnosti med nami in Srbi ni. Res je, da jim manjka nekaj standardnih članov, vendar ima Srbija še vedno velik nabor kakovostnih igralcev, ki igrajo v najboljših klubih v tujini. Pomembno bo, kako bomo igrali mi, kakšno igro bomo prikazali. Ta je zdaj že na dokaj visoki ravni," je povedal Ropret.

Sorodna novica Odbojkarji na Japonsko brez Tončka Šterna

Obenem si želi, da bi Slovenci pokazali vsaj takšno igro kot na zadnjih pripravljalnih tekmah: "Želim si, da bi igrali vsaj tako dobro, kot smo na prijateljskih tekmah proti Nizozemcem. Gledati moramo predvsem nase, in potem bo rezultat prišel sam od sebe. Komaj čakamo, da se vse skupaj začne."

Turnir Lige narodov se bo v Nagoji za Slovenijo začel v sredo; Slovenci in Srbi se bodo srečali ob 8. uri po slovenskem času. Dan pozneje se bodo udarili z Bolgari, po dnevu premora pa jih 10. junija čaka dvoboj proti Franciji. Za konec uvodnega dela bodo Slovenci merili moči še z Iranom. Odigrani bodo trije turnirji. Na zaključni turnir se uvrsti sedem reprezentanc izmed 16 sodelujočih ekip in gostiteljica Poljska.

Reprezentančni seznam: podajalca Gregor Ropret, Uroš Planinšič, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Matej Kök, Žiga Štern, Rok Bračko, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič, Urban Toman.

Motivirani odbojkarji za začetek Lige narodov v sredo proti Srbiji

LIGA NARODOV (M)
PRVI TURNIR, Nagoja, Japonska


Sorodna novica Še druga zmaga slovenskih odbojkarjev na Nizozemskem

1. krog, sreda ob 8.00:
SLOVENIJA – SRBIJA

2. krog, četrtek ob 5.00:
SLOVENIJA – BOLGARIJA

3. krog, sobota ob 5.40:
SLOVENIJA – FRANCIJA

4. krog, nedelja ob 5.40:
SLOVENIJA – IRAN