Slovenske odbojkarice v Izraelu pričakujejo zanesljivo potrditev uvrstitve na evropsko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske odbojkarice v Izraelu pričakujejo zanesljivo potrditev uvrstitve na evropsko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com

V slovenskem taboru sicer tudi od gostovanja v Raanani pričakujejo veliko, se pa tako strokovni štab kot igralke zavedajo, da bo treba tudi obračun proti Izraelu, ki je na gostovanju v Belgiji tekmicam skoraj odščipnil niz, odigrati na najvišji ravni.

V Izrael gremo, da končamo začeto
"Po zmagi nad Islandijo smo vse misli takoj usmerili proti Izraelu, saj teoretično še vedno nismo uvrščene na evropsko prvenstvo. Potrebna bo maksimalna koncentracija do konca, treningi potekajo po planu in v Izrael potujemo, da končamo začeto in se uvrstimo na evropsko prvenstvo,"
je po zadnjem treningu v Maribor dejala reprezentančna sprejemalka Anita Sobočan.

Tudi še ena sprejemalka v izbrani vrsti, Lana Ščuka, upa na čim boljšo predstavo in si želi, da bi skupaj s soigralkami izpolnila zadani cilj: "Na zadnjih treningih v Mariboru smo skušali čim bolje izkoristiti čas, ki nam je bil namenjen, saj le tako lahko v Izraelu predstavimo našo najboljšo igro. Pričakujem, da bomo dali vse od sebe in se uvrstili na evropsko prvenstvo, saj je to naš plan že od samega začetka."

Odhajamo po vozovnico za evropsko prvenstvo
"Po zmagi nad Islandijo je ekipa zelo motivirana, da tudi v Izraelu igra na najvišji možni ravni. Po sobotni tekmi smo opravili dva treninga in se posvetili naši igri. Odnos igralk na treningu je zelo dober, vsa dekleta so bila zelo osredotočena na delo. Delali smo na taktiki, glede na vse skupaj smo zelo pozitivni. Zadovoljni smo s tem, kar smo naredili do zdaj, na gostovanje odhajamo po evropsko prvenstvo. Ekipa je osredotočena na ta cilj, želi pa tudi zmagati,"
je pred odhodom v Izrael dodal slovenski selektor Alessandro Chiappini.

Slovenske odbojkarice sicer igrajo v kvalifikacijski skupini A, v kateri si je prvo mesto že zagotovila Belgija in se uvrstila na evropsko prvenstvo. Drugo mesto, ki še vodi na prvenstvo, zasedajo Slovenke, ki so morale doslej priznati premoč le Belgijkam, Islandijo so premagale dvakrat, od Izraela pa so bile v uvodnem krogu kvalifikacij boljše s 3:0.

Evropsko prvenstvo od 23. avgusta v štirih državah
Dobri rezultati so slovenskim dekletom na široko odprli vrata na evropsko prvenstvo, ki ga bodo od 23. avgusta dalje gostile Turčija, Poljska, Slovaška in Madžarska.

ODBOJKA (Ž)
KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA A
Sreda ob 19.00:
IZRAEL - SLOVENIJA
ISLANDIJA - BELGIJA
SLOVENIJA - ISLANDIJA
3:0 (12, 11, 12)
BELGIJA - IZRAEL
3:0
Vrstni red: Belgija 15, Slovenija 9, Izrael 6, Islandija brez točk.
Na evropsko prvenstvo, ki bo med 23. avgustom in 8. septembrom na Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Turčiji, se uvrstita prvi dve reprezentanci.