Slovenci na zaključni turnir Lige narodov prihajajo z izvrstno popotnico, prvim mestom po rednem delu lige (12 tekem, 11 zmag). Prvi tekmec na Poljskem bo v petkovem četrtfinalu Argentina. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci na zaključni turnir Lige narodov prihajajo z izvrstno popotnico, prvim mestom po rednem delu lige (12 tekem, 11 zmag). Prvi tekmec na Poljskem bo v petkovem četrtfinalu Argentina. Foto: www.alesfevzer.com

Po odlično odigranem tretjem (in zadnjem) turnirju Lige narodov v Stožicah (štiri tekme Slovenije in štiri zmage, nazadnje v nedeljo nad Srbijo s 3:2) imajo slovenski odbojkarji danes prost dan, nato pa se bodo že začeli pripravljati na zaključni turnir v Lodžu.

"Glede na to, da že tako veliko potujemo, nas čakajo še tri tekme zapored na zaključnem turnirju. V nobenem športu ne dogaja kaj takega. A po drugi strani nima smisla izgubljati energije, saj ne moremo ničesar spremeniti. Upamo, da se bomo lahko čim bolj regenerirali in čim bolje odigrali ta turnir," je kapetan Tine Urnaut ponazoril nemogoč urnik, ki pa za vse ni enak, saj bosta dve tekmi četrtfinala že v četrtek.

Tine Urnaut ime tedna

Na Valu 202 so danes poslušalci za ime tedna izglasovali Tineta Urnauta, čeprav je bil v konkurenci tudi Luka Dončić. Na vprašanje, koliko je v Parizu realna medalja, je odgovoril: "Osem ali devet reprezentanc lahko osvoji medaljo. Kdor bo v tistem trenutku boljši, bo posegel po medaljah, mi pa bomo naredili vse, da se odlično pripravimo in izpolnimo ta cilj."


Celoten pogovor lahko poslušate tukaj.

Sorodna novica Lepo darilo za spričevalo: podpis odbojkarskih vzornikov

Najprej se morajo slovenski odbojkarji dobro spočiti in regenerirati. Sledove utrujenosti je bilo zaznati tudi na nedeljski tekmi s Srbijo. Ključni igralci so ves čas na igrišču, selektor Cretu je počitek namenil le blokerju Alenu Pajenku, ki ga je odlično zamenjal Sašo Štalekar.

Organizator igre Gregor Ropret: "Predvsem se moramo zdaj malo spočiti, malo odklopiti glavo. Bilo je naporno. Naporni trije turnirji so za nami, oddelali smo jih vrhunsko. Seveda so bila prisotna manjša nihanja, ampak to je normalno, podobno je bilo pri preostalih ekipah."

Prvi slovenski tekmec na Poljskem bo v petkovem četrtfinalu Argentina.

Naslov branijo Poljaki, ki so v lanski izvedbi Lige narodov na domačem zaključnem turnirju v Gdansku v velikem finalu s 3:1 premagali ZDA. Slovenci so se lani na zaključni turnir prebili s sedmim mestom in nato v četrtfinalu z 0:3 izgubili proti Japoncem. V štirih nastopih v Ligi narodov so se slovenski odbojkarji trikrat prebili na zaključni turnir, najvišje so do zdaj končali l. 2021, ko so izgubili dvoboj za tretje mesto s Francozi.

Odbojkarji motivirani pred finalnim turnirjem Lige narodov

Liga narodov, zaključni turnir, Lodž, četrtfinale, tabela, petek ob 20.00:
SLOVENIJA - ARGENTINA

Četrtek ob 17.00:
JAPONSKA - KANADA

Ob 20.00:
POLJSKA - BRAZILIJA

Petek ob 17.00:
ITALIJA - FRANCIJA

Polfinale bo v soboto (17.00/20.00), finale (ob 20.00) in tekma za tretje mesto (17.00) pa v nedeljo.