Tine Urnaut se bo znova preizkusil v odbojki na mivki. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Urnaut se bo znova preizkusil v odbojki na mivki. Foto: www.alesfevzer.com

S prvim turnirjem v Preddvoru pri Kranju se bo začel niz turnirjev za državno prvenstvo v odbojki na mivki. Na njem bodo nastopile vse najboljše slovenske dvojice, posebno povabilo za turnir pa sta dobila Urnaut in Možič. Najboljša slovenska dvojica na mivki, Tadej Boženk in Vid Jakopin, bosta skušala nadaljevati prevlado na domačih tleh, prva izzivalca pa bosta Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Poleg Urnauta in Možiča bo na turnirju nastopil še en dvoranski reprezentant, Uroš Pavlović, ki bo združil moči z nekdanjim državnim prvakom, Juretom Petrom Bedračem.

Pri ženskah bo konkurenca prav tako močna. Prvi nosilki turnirja sta Nina Zdešar in Katarina Bulc, drugi pa Klara Kregar in Katarina Fabjan. Slovenska prvakinja v odbojki na mivki Tjaša Kotnik je v tej sezoni združila moči z dvoransko reprezentantko Moniko Potokar. V Preddvoru bo nastopila tudi Lana Ščuka, ki bo igrala v paru s Heleno Mijoč. Igrali bosta tudi podprvakinja Tajda Lovšin z novo soigralko Špelo Morgan.

Uvodni turnir letošnje sezone DP-ja v odbojki na mivki se bo s kvalifikacijami začel v petek ob 15. uri. Tako v ženski kot moški konkurenci bo nastopilo po 16 dvojic po sistemu na izločanje. Prve tekme glavnega dela turnirja, ki bo potekal v štirih skupinah v vsaki konkurenci, bodo ekipe odigrale v soboto. Takrat bodo na sporedu tudi četrtfinalni obračuni. V nedeljo so na vrsti polfinalni in finalni obračuni. Ženski finale bo ob 17. uri, moški ob 18. uri.