Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance je po septembrskem evropskem prvenstvu odigral le štiri reprezentančne tekme, klubskega dresa pa niti na Kitajskem niti v Italiji ni oblekel. Ali bo spet odšel na Kitajsko, bo izvedel v kratkem.

"Jutri bi se morali otroci na Kitajskem vrniti v šole in takrat bo morda padla uradna odločitev glede nadaljevanja košarkarskega in posledično odbojkarskega prvenstva."

Če bo šel na Kitajsko, se bodo pojavile nove težave, najprej zaradi karantene, nato pa zaradi kratkih priprav.

"Verjetno bo prvenstvo precej krajše, ampak – najmanj mesec in pol potrebuješ, da prideš v formo in da ne tvegaš poškodb."

Urnaut še čaka na vrnitev na Kitajsko in upa na treninge na mivki

Brez resnih tekem je vse od začetka januarja, a tudi pred tem je nazadnje igral septembra. Ves čas je sicer skrbel za telesno pripravo: "Na treningih sem poskušal uprizoriti podobne razmere, kot so na tekmah."

Čim prej si želi znova trenirati, če bo treba, tudi na drugi podlagi: "Odkar se je začela epidemija v Italiji, sem upal, da če ne bo nič na Kitajskem, grem čim prej na mivko. Najslabše je, če so dolgi odmori, sploh če si navajen, da igraš, odkar hodiš. Potem so takšni dolgi odmori smrt."

Zdaj mora torej počakati na informacije iz Kitajske, v nasprotnem primeru bo poklical Roka Možiča, s katerim sta se že dogovarjala za igro odbojke na mivki.