Trener ACH Volleyja Matija Pleško je Božidarju Vučičeviću (23) v trenutku največje jeze sporočil, da ga ni več v ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Trener ACH Volleyja Matija Pleško je Božidarju Vučičeviću (23) v trenutku največje jeze sporočil, da ga ni več v ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Bolj kot so oslabljeni, bolj so nevarni: Merkur Maribor izsilil peto tekmo

Počilo je med trenerjem Matijo Pleškom in Božidarjem Vučičevićem. Igralci so bili nekaj minut po tekmi še ob robu igrišča, Pleško pa besen, potem ko je Merkur Maribor zmagal z 1:3 in serijo izenačil na 2:2.

Ob besednem dvoboju z Vučičevićem je Pleško brcnil v koš, Vučičević – zadnji dve tekmi je odigral slabo – pa je protestno odšel proti garderobi. Pleško ga je želel ustaviti z besedami "kam greš", a 22-letni srbski korektor, ki je izustil nekaj res neprimernih besed, se ni vrnil. Pleško mu je zabrusil le še to, da ga ni več v ekipi.

Vroče glave so se očitno hitro pomirile. "Zelo se je zaiskrilo med nama takoj po tekmi. Ampak kljub vsemu smo imeli skupaj zelo lep pogovor. Mislim, da je fant še vedno sposoben odigrati na zelo visoki ravni. Ostala je samo še ena tekma in ena možnost," je za Val 202 povedal Pleško.

ACH Volley ima na papirju vsekakor močnejšo zasedbo, toda Merkur Maribor je s svojo neverjetno energijo dokazal, da je tudi brez nekaterih pomembnih igralcev lahko kos 17-kratnim prvakom. Peta tekma bo v nedeljo ob 18.15 v Mariboru (dvorana Tabor).