Jani Kovačič, vse najboljše za 32. rojstni dan! Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jani Kovačič, vse najboljše za 32. rojstni dan! Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Razpoloženje je odlično. Z dobrimi predstavami smo si hitro zagotovili nastop v Parizu, a vseeno je pomembno, da bomo čim višje na svetovni lestvici. Skratka, za nas tudi na turnirju v Ljubljani šteje vsaka tekma, močne tekme pa bodo pomembne tudi zato, da pred Parizom zgradimo najboljšo formo," nam je povedal Gregor Ropret.

Na pomanjšanem igrišču na Trgu republike so reprezentantje, med katerimi je bil po poškodbi spet Rok Možič, igrali odbojko in nogomet, predvsem pa ustregli oboževalcem in delili avtograme oziroma bili na voljo za fotografiranje. Slavljencu Janiju Kovačiču so za 32. rojstni dan, ki ga praznuje danes, zapeli Vse najboljše.

Turnir v Stožicah bo potekal od 18. do 23. junija. Slovenija bo najprej igrala z Argentino (18. junij), nato s Kubo (20. junija), Italijo (22. junij) in na koncu še s Srbijo (23. junij).

Uradno Slovenija še ni uvrščena na olimpijske igre v Parizu, je pa matematični izračun pokazal, da Sloveniji tudi ob najslabšem scenariju (štirje porazi Slovencev s 3:0 in same gladke zmage konkurentov za Pariz) zgodovinska prva uvrstitev na OI ne more več uiti.

Za Slovenci sta že dva turnirja Lige narodov, ki so ju odigrali v Turčiji in na Japonskem in na
katerih so nanizali sedem zmag nad Nizozemsko, Francijo, Kanado in Poljsko ter Turčijo, Brazilijo in Bolgarijo, edini poraz pa so jim zadali Japonci.

Odbojkarji, tudi z Rokom Možičem, na druženju z navijači