Merkur Maribor je v Murski Soboti z 0:3 ugnal oslabljeno Panvito. Foto: OZS
Merkur Maribor je v Murski Soboti z 0:3 ugnal oslabljeno Panvito. Foto: OZS

ACH Volley je le dva dneva po tekmi Lige prvakov z Zenitom in naporno potjo z avtobusom iz Berlina moral motiv najti proti Hiši na kolesih Triglavu. Trener Matija Pleško je priložnost ponudil rezervistom. Na mesto organizatorja igre je postavil mladega Gregorja Pernuša, za sprejem so skrbeli Črt Bošnjak, Jure Okroglič in libero Urban Toman.

25 točk Vučičevića, dobra predstava Pavlovića
Na parket je poslal še korektorja Božidarja Vučićevića (s 25 točkami je bil najučinkovitejši) in blokerja Matica Videčnika ter Uroša Pavlovića, ki se je izkazal z desetimi točkami in s 70-odstotno uspešnostjo v napadu. ACH je nalogo opravil rutinsko in nize dobil na 18, 21 in 22.

Takšnega prvenstva, kot je letos, v samostojni Sloveniji še ni bilo.

Sebastijan Škorc

"Takšnega prvenstva še ni bilo!"
Mariborčani, okrepljeni z reprezentančnim sprejemalcem Alenom Šketom (6 točk), so v Murski Soboti delo opravili v dobri uri, oslabljena Panvita, pri kateri zaradi poškodbe ni igral prvi korektor Branislav Radović, se je resneje upirala le v tretjem nizu (25:23).

"V tretjem nizu smo malo popustili, a smo se srečno izvlekli. Prva dva niza smo sicer imeli tekmo pod kontrolo. Fantom gre čestitka za prikazano v Murski Soboti, saj je to že naša 15. zmaga zapored in držati ta niz seveda ni mala stvar. Letos nas čakajo še tri tekme. Takšnega prvenstva, kot je letos, v samostojni Sloveniji še ni bilo. Sobočani danes tudi niso igrali slabo. Verjamem, da se bodo s časom pobrali in si zagotovili višjo uvrstitev na lestvici," je povedal trener Maribora Sebastijan Škorc.

Kamniška zmaga brez sijaja
Calcit Volley je nove tri točke vknjižil v Novem mestu proti Krki (nizi na 22, 20 in 22), vendar trener Gregor Jerončič z igro ni bil zadovoljen: "Nize smo reševali v končnicah, česar si ne bi smeli dovoliti." V sredo bodo Kamničani v Srednjeevropski ligi ob 20. uri gostili Union Raiffeisen Waldviertel, dva dni pozneje pa bodo v zaostali tekmi 9. kroga državnega prvenstva doma igrali še z mariborskim Merkurjem.

1. DOL (M), 14. krog
KRKA - CALCIT VOLLEY
0:3 (-22, -20, -22)
PANVITA POMGRAD - MERKUR MARIBOR
0:3 (-17, -19, -23)
ACH VOLLEY - HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV
3:0 (18, 21, 22)
9. januarja:
HOČE - SALONIT ANHOVO

Vrstni red: ACH Volley 33, Merkur Maribor 31, Calcit Volley 24, Salonit Anhovo 18,
Hiša na kolesih Triglav 13, Hoče in Panvita Pomgrad po 10, Krka 2 točki.

1. DOL (Ž), 14. krog
SIP ŠEMPETER - ANKARAN
3:1 (-21, 18, 11, 18)
Januarja:
GEN I VOLLEY - OD KRIM
CALCIT VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
LUKA KOPER - ATK GROSUPLJE
Vrstni red: Sip Šempeter 23, Calcit Volley 22, Nova KBM Branik in ATK Grosuplje po 13,
GEN-I Volley 12, Krim 7, Ankaran in Luka Koper po 3 točke.