Justin Gatlin ima po vrnitvi na atletske steze spet primat najhitrejšega atleta v ZDA. Foto: EPA
Justin Gatlin ima po vrnitvi na atletske steze spet primat najhitrejšega atleta v ZDA. Foto: EPA

NBC zaradi časovne razlike ne prenaša veliko dogodkov v neposrednem prenosu, ampak jih raje v posnetku predvaja v večernih urah, ko je gledanost višja. Med drugim se niso odločili za prenos težko pričakovanega finala v teku na 100 metrov, ki se je zgodil ob petih popoldne na vzhodni obali ZDA in ob dveh na zahodni obali.

Američani zasuli družabna omrežja
Omenjena odločitev je močno razjezila številne Američane, ki so na družabnih omrežjih začeli zlivati gnojnico po omenjeni televizijski hiši.

Zmaga za jamajški dvojec
Jamajški atlet Usain Bolt je postal po Carlu Lewisu šele drugi atlet, ki je ubranil naslov olimpijskega prvaka v teku na 100 metrov. Strela je "udarila" s časom 9,63, kar je drugi najhitrejši tek v zgodovini najznamenitejše atletske discipline. Srebro je osvojil njegov rojak Yohan Blake, Američani pa so v neposrednem prenosu zgrešili tudi bron Justina Gatlina, ki je prav tako pisal zgodovino. Postal je namreč prvi atlet, ki je dve olimpijski medalji v teku na 100 metrov osvojil v razmiku osmih let, v Atenah 2004 je namreč postal olimpijski prvak.