Iztok Čop in Luka Špik sta taktično tokrat odveslala odlično in v skladu v svojimi izkušnjami. Foto: BoBo
Iztok Čop in Luka Špik sta taktično tokrat odveslala odlično in v skladu v svojimi izkušnjami. Foto: BoBo

Slovenski dvojni dvojec je po prvem kilometru prevzel pobudo in pametno narekoval tempo, v zadnji četrtini proge pa prepustil prvo mesto nemški posadki Eric Knittel in Stephan Krüger (6:17,74). Na koncu sta Čop in Špik osvojila drugo mesto v svoji skupini z zaostankom štirih stotink, v torkov polfinale se je neposredno prebila še posadka Litve v postavi Rolandas Mascinskas in Saulius Ritter.

V finišu šli vsi na polno in na zmago
Slovenca nista bila najbolj zadovoljna v cilju. "V finišu smo šli vsi na polno in na zmago. Vsi vemo, da so proge tukaj v primeru slabega vremena lahko zelo različne in da boljša uvrstitev prinaša tudi boljšo progo. Upam, da bo vreme zdaj zdržalo," je pomen dobre proge razložil Čop, ki se po igrah poslavlja od veslanja.

"To tekmo bi lahko tudi dobila"
Tudi samo veslanje je Čop ocenil z mešanimi občutki: "Veslala sva res lepo, usklajeno, dolgo tudi vodila. Na koncu pa sva bila premalo odločna, premalo sva šla na zmago, saj bi to tekmo lahko tudi dobila."

Branilca naslova le v repasažu
Presenetljiva prvaka izpred štirih let v Pekingu David Crawshay in Scott Brennan sta zasedla le četrto mesto in se bosta v repasažu skupaj s Kanado, Ukrajino in Estonijo udarila za preostala tri prosta mesta. Na koncu je bila "slovenska" skupina najpočasnejša v predtekmovanju, absolutno najhitrejši čas sta postavila Novozelandca Cohen in Sullivan s 6:11,30.