Primož Kozmus se je najbolj razveselil srečanja z ženo in hčerko. Foto: MMC RTV SLO
Primož Kozmus se je najbolj razveselil srečanja z ženo in hčerko. Foto: MMC RTV SLO
V domovini tudi Primož Kozmus

Med temi so bili njegovi najzvestejši navijači, sokrajani, žena Maja in hčerka. Kozmus je na novinarski konferenci medaljo opisal kot "odličen uspeh, sploh ob takšni sezoni, ki je bila precej turbulentna."

Kozmus: Vedno ne gre vse kot po maslu
V finalu je le eno kladivo preletelo mejo 80 metrov. "Tudi sam sem naredil veliko napak, česar smo bili sicer prej vajeni predvsem od tekmecev. Ampak sem doživel tudi to izkušnjo, da ne gre vse kot po maslu. Sem pa imel srečo, da je bil ta rezultat dovolj za drugo mesto, kar je odličen uspeh, sploh ob takšni sezoni, ki je bila precej turbulentna."

Načrt - priti zdrav v Rio
"Dobro je, da sem tudi kdaj poražen. Ampak na takšen način, kot sem bil poražen tukaj, sem kar zadovoljen," je priznal najboljši slovenski atlet do zdaj in se že obrnil proti Riu: "Bomo videli, kako se bo obnašalo moje telo. Načrt pa je, da pridem tja zdrav in pripravljen na nove podvige."

Danes še sprejem v Brežicah
Osrednja prireditev bo ob 20.00 v Brežicah pred mestno hišo, kjer pričakujejo več kot tisoč ljudi. Pred časom so v domovino že prispeli judoistka Urška Žolnir, veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec.

V Londonu pridobil kakšen kilogram
Dobitnik dveh olimpijskih medalj je o bivanju v Londonu povedal, da si ni ogledal znamenitosti. "Malo smo praznovali, sicer sem bil pretežno v olimpijski vasi ali pa na stadionu." Glede na to, da je bilo v Londonu hrane v izobilju, ocenjuje, da je med igrami celo pridobil kakšen kilogram.

V torek sprejem v Ljubljani za vse olimpijce
Olimpijskega podprvaka so zvečer sprejeli še v rodnih Brežicah, v torek zvečer (19.30) pa bo v Ljubljani osrednji sprejem za vse slovenske olimpijce.

V domovini tudi Primož Kozmus