Nikola Karabatić in soigralci so po zlati medalji razgrajali, v glavni vlogi je bil Nikola Karabatić. Foto: EPA
Nikola Karabatić in soigralci so po zlati medalji razgrajali, v glavni vlogi je bil Nikola Karabatić. Foto: EPA
Ponosni London zdravi olimpijskega mačka
Zakulisne zgodbe olimpijskih iger

Najprej so v oddaji televizijske postaje športnega dnevnika L'Equipe pred očmi zgrožene voditeljice uničili del studia, brez pravega razloga so mizo, na kateri so bili postavljeni novinarski pripomočki, z rokami zlomili na več delov. A to jim še ni bilo dovolj. Pozneje so v Francoski hiši v Londonu napadli novinarja in z njega strgali obleko. Pri obeh incidentih naj bi prednjačil Nikola Karabatić.

Sedem Kameruncev ostaja v Londonu do novembra
Televizijska postaja BBC je danes predvajala pogovor s petimi kamerunskimi boksarji, ki so skupaj še z dvema rojakoma, plavalcem in nogometašico, ušli iz olimpijske vasi. Britanska vlada jim je izdala vizum, tako da lahko v Veliki Britaniji ostanejo do novembra, obstaja pa možnost, da jim ga tudi podaljša.

"Zdaj bomo iskali načine, da v Veliki Britaniji ostanem dalj časa. Predvsem tu mislim na sponzorje, ki bi nam pomagali pri športni karieri. Želimo postati profesionalci. Tu ne želimo ostati, ker ne bi marali svoje države, ampak ker si želimo ukvarjati s športom, ki ga imamo radi. Če bi se vrnili v domovino, bi na to lahko pozabili," so dejali boksarji, ki trdijo, da so se za pobeg odločili, ker jim je vodstvo reprezentance grozilo, hotelo jim je vzeti potne liste, na samem prizorišču pa jim je za polovico zmanjšalo obljubljene denarne zneske: "Bili smo ogorčeni. A ker smo borci, smo se morali boriti - tudi zaradi ponosa."

Vodja kamerunske reprezentance David Ojong se je že odzval na pogovor in zatrdil, da športniki lažejo. Po njegovem mnenju so se za pobeg odločili zaradi povsem drugačnih razlogov, laži pa si izmislili, da bi upravičili svoje dejanje. Po mnenju Ojonga so se hoteli rešiti hude revščine, ki ogroža tretjino prebivalcev te zahodne afriške države z 20 milijoni prebivalcev. Pogovor z boksarji so opravili na skritem mestu.

V Londonu so se izgubili tudi štirje predstavniki DR Konga
Po sedmih kamerunskih športnikih so se v Londonu izgubili tudi štirje predstavniki reprezentance Demokratične republike Kongo. Neposredno po zaprtju iger se je neznano kam izgubil judoist Cedric Mandembo, ki je neuspešno tekmoval v kategoriji nad 100 kilogramov, že prej pa so izginili trenerji judoistov, atletov in boksarjev.

Ponosni London zdravi olimpijskega mačka
Zakulisne zgodbe olimpijskih iger