Nick Delpopolo je obžaloval svojo napako. Foto: EPA
Nick Delpopolo je obžaloval svojo napako. Foto: EPA

23-letnik je v kategoriji do 73 kilogramov zasedel sedmo mesto, zdaj pa se že opravičil organizatorjem in navijačem, ker je še pred igrami zaužil "brownie", ki je vseboval marihuano. Menda sam predtem tega ni vedel.

"Sram me je zaradi te napake. Veselim se prihodnjih nastopov za svojo državo, znova se bom posvetil temu, da bom najboljši judoist, kar sem lahko," je skesano priznal Delpopolo, ki bo domov odšel v torek. Od petih primerov dopinga na igrah je Delpopolo prvi, ko so prepovedano snov odkrili v vzorcu, odvzetem med igrami. Pri prejšnjih štirih so športnike testirali pred začetkom OI in jim prepovedali nastope, Američan pa je moral vzorec oddati po tekmi 30. julija.

Uvrstitev kanabisa na listo prepovedanih drog še vedno sproža velike polemike, športnike pa ob morebitnem pozitivnem vzorcu čaka tudi do dveletna prepoved.

Bolt in Phelps drug o drugem le v presežnikih
Usain Bolt
in Michael Phelps bosta za vedno povezana z dih jemajočimi predstavami na igrah tako v Pekingu kot v Londonu. Seveda tudi drug za drugega ne najdeta dovolj presežnikov: "Michael Phelps in njegove zlate medalje. To je zares veliko odličij," je poudaril Bolt. Phelps je bil prilepljen ob televizor, ko je bil na sporedu nedeljski večerni šprint na 100 metrov. "Neverjeten, dobesedno najhitrejši človek na svetu. Krajše dirke so vedno zanimivejše - tako kot v plavanju."

Judoistka na olimpijskem stadionu vzela stvari v svoje roke
V Londonu še vedno odmeva včerajšnji manjši incident ob finalu moškega šprinta na 100 metrov, ko je neki gledalec na olimpijskem stadionu želel še malce priliti olje na ogenj ob že tako naelektrenem vzdušju in proti poznejšemu zmagovalcu Boltu zalučal steklenico. K sreči ta dogodek ni vplival na sam razplet, pogumneža pa je hitro ohladila gledalka, ki je sedela ob njem. Nizozemska judoistka Edith Bosch, nosilka bronaste medalje v Londonu, mu je dala eno konkretno zaušnico, nato pa ga prepustila policijskim rokam.

"Usoda se je z njim ironično poigrala"
"To je nesprejemljivo, pa ne le na olimpijskih igrah, ampak povsod. Moškega so hitro odstranili, podobna usoda pa čaka vsakogar, ki bo to poskušal v prihodnje. Tega ne bomo tolerirali. Pravzaprav se je usoda s tem gospodom ironično poigrala, da je sedel zraven judoistke," je zaplet posmehljivo obrazložil vodja iger Sebastian Coe.