Michael Phelps je najuspešnejši športnik v zgodovini olimpijskih iger. Foto: Reuters
Michael Phelps je najuspešnejši športnik v zgodovini olimpijskih iger. Foto: Reuters

Phelps je v torek z ameriško štafeto 4 x 200 metrov prosto slavil zlato medaljo in postal najuspešnejši olimpijec vseh časov. “Bilo je noro, ko sem se javil na telefon in zaslišal: Michael? Ko sem pritrdil, so mi odgovorili: Hvala. Ostanite na liniji. Javil se vam bo predsednik ZDA," je povedal Phelps, ki je še razkril, da so po besedah Obame doma vsi ponosni nanj.

Ob Iztoku vsa tri dekleta
Iztok Čop je imel v finalu dvojnih dvojcev resnično veliko razlogov za dobro veslanje. S tribun ob jezeru Dorney v Etonu so ga namreč podpirala tudi njegova najljubša tri dekleta. Tribune so bile nabito polne, med njimi pa sta za svojega atija navijali tudi hčerkici Ruby in Amber, na kateri je vseskozi budno pazila mamica Petra.

Nada se ne da
Nada Rotovnik Kozjek, reprezentančna zdravnica veslačev, ki neprestano bdi nad telesno pripravljenostjo Luke Špika in Iztoka Čopa, se ne da. Znano je, da se rada udeležuje triatlonskih preizkušenj in tudi preteklo nedeljo ni bilo nič drugače. Nastopila je na triatlonu v Londonu in v svoji starostni kategoriji zmagala. Na preizkušnji je bilo treba opraviti s kilometrom plavanja, 100 kilometri kolesarjenja in 10 kilometri teka.

Olimpijski junaki naj ne plačujejo davka za nagrade
Ameriški senator Marco Rubio je predlagal, da bi bili ameriški športniki oproščeni plačila davka na denarne nagrade, ki jih bodo dobili za osvojene olimpijske kolajne. Ameriški olimpijski komite športnike za prvo mesto nagradi s 25.000 dolarji, za drugo s 15.000 in za tretje z 10.000 dolarji. Senator je vložil predlog zakona, po katerem bi bili dobitniki kolajn oproščeni plačila davka.