Ryan Lochte je eden najbolj priljubljenih ameriških športnikov v Londonu. Foto: EPA
Ryan Lochte je eden najbolj priljubljenih ameriških športnikov v Londonu. Foto: EPA
Erick Barrondo
Erick Barrondo je z užitkom ugriznil v olimpijsko srebrno medaljo. Foto: Reuters

21-letni tekmovalec je bil drugi v hoji na 20 kilometrov, kjer je rekord z 1:18,46 postavil 19-letni Kitajec Ding Čen. Branilec naslova Rus Valerij Borčin zaradi izčrpanosti ni prišel do cilja.

Indijci pa kar na CAS
Indija se je pritožila na športno arbitražno razsodišče (CAS) zaradi spornega poraza boksarja Vikasa Krishana v velterski kategoriji. Krishan je sprva premagal Američana Errola Spenca s 13:11, a se je svetovna boksarska zveza (AIBA) po pregledu videa odločila za drugačen razplet in v četrtfinale poslala Spenca. Po mnenju zveze in poročilu tekmovalne žirije bi moral Spence dobiti štiri dodatne točke zaradi nepravilnih udarcev Indijca, a svoj pogled imajo tudi v indijski delegaciji. Njihov vodja je povedal tole: "Menimo, da so prekrške Spenca v drugi in tretji rundi spregledali. Naša pritožba pri zvezi ni bila uspešna, češ da je njihova žirija že sprejela odločitev, zato smo se obrnili na CAS."

Indija je protestirala tudi pri porazih Manoja Kumarja in Sumita Sangwana, z olimpijskega turnirja pa so že poslali dva sodnika zaradi nepravilnih odločitev.

Lochte bi Blake Lively, toda resna zveza ...
Ameriški plavalni superzvezdnik Ryan Lochte, ki je v londonskem bazenu osvojil kar pet odličij, je kar ob pogovoru za ameriško televizijo CNN na zmenek povabil simpatično igralko, zvezdnico Opravljivke, Blake Lively. "Čudovita je. Rekel bi: Hej, bi šla z mano na otok?" je dejal Lochte, a je mama Lochte, Ike, hitro poudarila, da resna zveza zaradi številnih obveznosti ne pride v poštev. "Ima zmenke, resni zvezi pa se ne more popolnoma posvetiti, ker je vedno na poti," pravi mama Ike.

Jezdec Millar pri 65-ih postavil rekord
Kanadski jezdec Ian Millar se je v Londonu zapisal v olimpijsko zgodovino, še preden je njegov konj v Greenwich Parku preskočil prvo oviro. To so zanj že desete olimpijske igre, kar je po številu nastopov najboljši dosežek v zgodovini. Petinšestdesetletni Millar je tako premagal avstrijskega jadralca Huberta Raudaschija, ki se je od tekmovanj poslovil leta 1996, v športni karieri pa je zbral devet olimpijskih nastopov. Millar na olimpijskih igrah nastopa že 40 let, prvih pa se je udeležil v Münchnu leta 1972. Zamudil je le olimpijski turnir v Moskvi leta 1980, ki so ga zahodne države bojkotirale.