Jessica Ennis je navdušila Veliko Britanijo. Foto: Reuters
Jessica Ennis je navdušila Veliko Britanijo. Foto: Reuters
Adele
Adele je trenutno ena najbolj popularnih britanskih pevk. Foto: EPA

Devetnajstletnik je odraščal v hudi revščini, novinarjem pa je po veliki zmagi takoj povedal, da želi svojim staršem s pomočjo športnih nagrad in prispevkov zagotoviti dostojno streho nad glavo. Ni mu bilo treba dolgo čakati, željo mu je izpolnilo gradbeno podjetje SM Group Woobang. To mu je ponudilo 116 kvadratnih metrov veliko stanovanje na jugozahodu države v vrednosti 164.500 evrov.

Prebarvali napačen poštni nabiralnik
Britanska kraljeva pošta se je v času olimpijskih iger odločila za posebno akcijo, saj je tradicionalno rdeče poštne nabiralnike domačih olimpijskih zmagovalcev prebarvala v zlato barvo. A vse le ni šlo po prvotnih načrtih. Nabiralnik v okrožju Sheffielda, kjer živi britanska športna junakinja Jessica Ennis, prvakinja v sedmeroboju, so oskrunili vandali, napako pa je naredila tudi pošta v primeru Petra Charlesa. 52-letni konjeniški prvak v preskakovanju ovir z ekipo Velike Britanije dejansko živi dobrih šest kilometrov stran od mesta, kjer so z zlato barvo "okrasili" nabiralnik njemu v čast. Tiskovni predstavnik kraljeve pošte je sporočil, da naslova pri Charlesu osebno niso mogli preveriti, zato so se zanašali na podatke iz medmrežja.

"Zlat nabiralnik je sijajen. Zelo smo ponosni, da se Peter Charles povezuje z našim krajem, ampak on dejansko živi kakšnih šest kilometrov in pol stran od tu," je dejal eden izmed prebivalcev Altona.

Rekordne tudi paraolimpijske igre
Organizatorji so do zdaj prodali rekordnih 2,1 milijona vstopnic za paraolimpijske igre v Londonu, ki se bodo odvile med 29. avgustom in 9. septembrom. Za plavanje in atletiko so vstopnice že pošle, sicer pa nameravajo organizatorji prodati skupaj 2,5 milijona vstopnic. Do zdaj so največ vstopnic za paraolimpijske igre prodali na igrah v Pekingu.

"Žurerja" Van Hoeckeja poslali domov
Belgijski olimpijski komite je po prekrokani noči in slikah, ki ga kažejo v pijanem stanje, domov poslal kolesarja na stezi Gijsa Van Hoeckeja. Na slikah po noči v klubu Mahiki Van Hoecke spi, dva kolega, eden izmed njih je bil še en tekmovalec Jonathan Dufrasne, pa ga neseta. The Mirror je v šaljivem tonu Van Hoeckeju podelil zlato medaljo za največjega žurerja olimpijskih iger, a belgijskemu komiteju ni bilo do smeha: "Belgijski olimpijski komite ta incident obsoja, na srečo pa to ni vplivalo na druge športnike v olimpijski vasi."

Za slovo tudi Muse, Adele in Jamiroquai ...
V Londonu se želijo od olimpijskih iger tudi posloviti na poseben način, po besedah glasbenega producenta prireditve Davida Arnolda pa bo zaključna slovesnost prav posebna, nekakšno potovanje skozi zgodovino britanske popglasbe. Zagotovo naj bi nastopila Adele in Paul McCartney, med drugim pa tudi The Who in seveda Muse z uradno pesmijo teh iger "Survival". Svojih "pet minut" pa naj bi dobili tudi popularni Jamiroquai, One Direction in Avstralka Sia Furler.

Profil Douglasove bolj zaželen kot Phelpsov
Plavalec Michael Phelps ima resda največ kolajn, vendar pa največ klikov na olimpijski spletni strani ameriške televizijske mreže NBC pripada mladi telovadki Gabrielli Douglas, ki je bila v Londonu dvakrat zlata. Samo v nedeljo si je na NBC-jevi spletni strani njen profil kliknilo več kot 18 milijonov uporabnikov.

Anićeva zaradi hude konkurence "zapustila" Hrvaško
Taekwondojistka Franka Anić za Slovenijo nastopa zadnji dve leti, letos pa je prvič na olimpijskih igrah. Korčulanka se je za Slovenijo odločila leta 2010, ko je spoznala, da se bo v hrvaški reprezentanci le stežka prebila na olimpijski turnir. Hrvati imajo namreč v njeni kategoriji bronasto iz leta 2008 v Pekingu Sandro Šarić in ker lahko vsako državo na igrah zastopa zgolj en predstavnik na kategorijo, je Anićeva raje izbrala Slovenijo, od koder je njena mati, ki izvira iz Grgurja pri Novi Gorici.

Hvala za rože
Američanka Alysia Johnson Montano je v sredinem kvalifikacijskem teku na 800 metrov, ki ga je najhitreje pretekla, imela v laseh zataknjeno rožico. Ne gre za modno športnice, pač pa si je rožico zataknila v čast svoji babici, ki je ta dan dopolnila 100 let.