Teddy Riner je upravičil sloves največjega zvezdnika juda. Foto: EPA
Teddy Riner je upravičil sloves največjega zvezdnika juda. Foto: EPA
Idalys Ortiz
Idalys Ortiz, najboljša judoistka v kategoriji nad 78 kg. Foto: EPA
Nan Žang in Junlej Žao
Kitajca Nan Žang in Junlej Žao sta bila najboljša v badmintonu med mešanimi pari. Foto: EPA
Khalil Mahmoud Abir Abdelrahman
Nesrečna Khalil Mahmoud Abir Abdelrahman. Foto: EPA

Francoski as je bil na prejšnjih olimpijskih igrah v Pekingu bronast. Medaljo tega leska sta tokrat dobila Nemec Andreas Tölzer in Brazilec Rafael Silva.
Kubanka Idalys Ortiz je slavila med dekleti v kategoriji nad 78 kg. Bronasta z iger v Pekingu je v finalu po podaljšku po sodniški odločitvi ugnala Japonko Miko Sugimoto.

Dve zlati kolajni za Novo Zelandijo
Veslačem so v Londonu podelili nova štiri odličja. Pri enojcih je zmagal petkratni svetovni prvak Novozelandec Mahe Drysdale. Njegova rojaka Eric Murray in Hamish Bond sta bila najboljša v dvojcu brez krmarja in nadaljevala triletno nepremagljivost. V dvojnem četvercu so slavili Nemci Karl Schulze, Phillipp Wende, Lauritz Schoof in Tim Grohmann, v dvojnem dvojcu pa Britanki Anna Watkins in Katherine Grainger, ki skupaj veslata od leta 2010, skupaj pa nista izgubili še nobene tekme.
Zlato za Kubo tudi v strelstvu
Na strelišču so poleg kolajn v tekmovanju z malokalibrsko puško na 50 m leže, kjer je bil Rajmond Debevec bronast, podelili še medalje v tekmovanju s hitrostrelno pištolo na 25 m. Slavil je Kubanec Leuris Pupo, ki je zbral 34 točk in svoji državi v Londonu priboril prvo zlato medaljo. Pupo je sicer šele 21. na svetovni lestvici v tej disciplini. Svetovni prvak, Rus Aleksej Klimov, je zasedel le četrto mesto.

Lokostrelec Jin Hjek Oh je Južni Koreji pristreljal zlato kolajno posamezne tekme z ukrivljenim lokom. Južna Koreja je najuspešnejša v lokostrelstvu na letošnjih igrah, saj je osvojila tri zlate in eno bronasto kolajno. Kitajec Šjaošjang Daj, ki je v prvem krogu izločil Klemna Štrajharja, je osvojil bronasto kolajno.


Nove medalje za Kitajsko
Na prožni ponjavi je slavil Kitajec Dong Dong, ki je v Pekingu osvojil bron. Njegov rojak, branilec naslova Čunlong Lu, je bil tretji.

Kitajska je pobrala "smetano" tudi v badmintonu. Med mešanimi pari sta zlato priborila prva nosilca, Kitajca Nan Žang in Junlej Žao, ki sta v finalu z 21:11 in 21:17 premagala drugopostavljena Kitajca Čena Šuja in Jina Maja.
Svetovni rekord britanskih kolesarjev
Britanski kolesarji Geraint Thomas, Ed
Clancy
, Steven Burke in Peter Kennaugh so dobili ekipno štirikilometrsko preizkušnjo v zasledovanju na velodromu in obenem za sekundo izboljšali lastno svetovno rekordno znamko s časom 3:51,659. Finalno vožnjo so si ogledali tudi ameriški košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, predsednik organizacijskega odbora iger Sebastian Coe ter zmagovalec Dirke po Franciji in kronometra Bradley Wiggins, ki je bil pred štirimi leti član zlatega britanskega moštva na velodromu v Pekingu.
Britanski navijači so pozdravili tudi zmago 31-letne Victorie Pendleton v disciplini keirin. Pendletonova je bila pred štirimi leti zlata v šprintu.
Podobedovo in Zielinskega "rešili" lastni kilogrami
V dviganju uteži v kategoriji do 75 kg je najžlahtnejše odličje osvojila v Rusiji rojena Kazahstanka Svetlana Podobedova. Dvakratna evropska in svetovna prvakinja je v zadnjem poskusu s sunkom in potegom nad glavo dvignila 161 kg, kar je nov olimpijski rekord, s čimer je izenačila 291 kg skupno Rusinje Natalije Zabolotne, slavila pa je na podlagi manjše telesne teže.
Egipčanko Khalil Mahmoud Abir Abdelrahman so odpeljali z odra v invalidskem vozičku, potem ko je v finalnem potegu izgubila ravnotežje in se zvrnila na hrbet, palica pa ji je pritisnila na prsi.
Pri moških je bil v kategoriji do 85 kg najboljši Poljak Adrian Zielinski. Nekdanji svetovni prvak je v finalu skupno v dveh poskusih dvignil 385 kg, toliko kot srebrni Rus Apti Aukhadov, tudi on pa je slavil na podlagi nižje telesne teže.
Najboljši sabljači Južni Korejci
Ekipno preizkušnjo s sabljo so dobili južnokorejski sabljači. V finalnem obračunu so bili boljši od Romunov. Z bronasto kolajno so se okitili Italijani, ki so v boju za tretje mesto premagali Ruse.
Kako je v ekipnih športih?
Pri ženskem nogometu je bil na sporedu četrtfinale, nadaljevali pa so se tudi boji v košarki, rokometu, odbojki in vaterpolu. Moški so tekmovali v hokeju na travi.