Sanjsko moštvo iz leta 1992 je imelo v času OI 12 NBA-naslovov, letošnja ekipa pa sedem. Foto: EPA
Sanjsko moštvo iz leta 1992 je imelo v času OI 12 NBA-naslovov, letošnja ekipa pa sedem. Foto: EPA
Kobe Bryant
Leta 1992 so bili vsi, razen Magica Johnsona in Larryja Birda, stari 30 let ali manj. V letošnji ekipi so vsi, razen Kobeja Bryanta, stari 29 let ali manj. Foto: Reuters

"Če gledamo s košarkarskega stališča, so bili višji kot mi, saj so imeli Robinsona, Ewinga in Malona, toda tudi precej starejši ob koncu svojih karier. Mi imamo skupino žrebcev, polnih moči, ki komaj čakajo tekme. Bilo bi težko, toda menim, da bi na koncu zmagali," je povedal Bryant in sprožil burne odzive.

Američani so na prvi pripravljalni tekmi v Las Vegasu premagali Dominikansko republiko s 113:59. Najučinkovitejši je bil Kevin Durant s 24 točkami in z 10 skoki. Pred tekmo je Blake Griffin začutil bolečine v kolenu in odpotoval v Los Angeles. Ima počen hrustanec v levem kolenu, tako da so olimpijske igre zanj izgubljene. Zamenjal ga bo prvi izbor letošnjega nabora Anthony Davis.

Najprej se je oglasil Charles Barkley. "Smejal sem se. Koliko je star Kobe Bryant? 34? In on pravi, da smo bili stari? Takrat smo bili stari 28, 29 let. Jaz in Michael Jordan sva bila isti letnik. Oba sva bila 29. Razen Kobeja, LeBrona in Duranta nihče ne bi mogel igrati v tisti ekipi," je bil neposreden Barkley.

Tudi za morda najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana ni dileme: "Res sem se smejal. Ni primerjave med tema dvema ekipama. To ni bila ena izmed pametnejših Kobejevih trditev," je bil piker Jordan in na golfišču s cigaro v ustih dodal: "Kobe pravi, da nismo bili fizično na njihovi ravni. Toda bili smo pametni. Fizika tukaj ne igra več vloge, moraš predvsem znati igrati. Pravi, da smo bili prestari, toda jaz sem imel 29 let in sem bil na vrhuncu kariere. Pippen je bil 26 ali 27, Barkley 29, Ewing 29, Mullin 29. Skoraj vsi smo bili še v 20 letih. Verjetno hoče Bryant izživeti svoje sanje, toda zame to sploh ni vprašanje."

Poglejmo obe postavi po položajih. Katera ekipa bi zmagala? Svoje mnenje izrazite v komentarjih pod novico.

Organizatorji igre:
Magic Johnson, John Stockton - Chris Paul, Deron Williams
Branilci strelci:
Michael Jordan, Clyde Drexler - Kobe Bryant, Russell Westbrook, James Harden
Krilni igralci:
Larry Bird, Scottie Pippen, Chris Mullin - LeBron James, Kevin Durant, Carmelo Anthony
Krilni centri:
Karl Malone, Charles Barkley, Christian Laettner - Kevin Love, Blake Griffin
Centri:
David Robinson, Patrick Ewing - Tyson Chandler