Žang Jike bo glavni favorit za olimpijsko zlato. Foto: EPA
Žang Jike bo glavni favorit za olimpijsko zlato. Foto: EPA
Ding Ning
Med dekleti je Ding Ning v zadnjih letih razred zase. Foto: EPA
Bojan Tokić in oče Miroslav
Bojan Tokić je zadnje treninge opravil v Vrtojbi pod vodstvom očeta Miroslava. Foto: Ervin Čurlič
Tokića vnet komolec ni ustavil

Zaradi izkušenj so njegovi cilji višji kot pred štirimi leti, ko se je uvrstil med 32 najboljših. To bo njegov glavni cilj tudi v Londonu, za to pa bo moral premagati enega tekmeca. V Pekingu je bil boljši od Italijana Mihaia Bobocice v sedmih nizih, približno takega tekmeca pa si želi tudi v drugem krogu letošnjega turnirja (v prvem bo prost). Žreb bo na sporedu že v sredo, prvi nastop pa Tokića čaka v nedeljo.

Urnik namiznega tenisa v Londonu


Nosilci medalj iz Pekinga 2008

Najuspešnejše države na OI:
Kitajska (20 - 13 - 8)
Južna Koreja (3 - 2 - 12)
Švedska (1 - 1 - 1)
Nemčija (0 - 2 - 1)

Pravila namiznega tenisa

Sem odlično pripravljen, na treningu kažem dobro formo, a trening ne pomeni nič, dobro pripravljenost bo treba pokazati na tekmovanju. O tem, kaj lahko dosežem, ni vredno govoriti, saj bo vse odvisno od žreba. Če že takoj naletim na Kitajca, se mi ne piše nič dobrega,” možnosti noče napovedovati Novogoričan, ki je v Pekingu na Kitajca naletel v tretjem krogu. Ma Linu se je sicer solidno upiral, osvojil tudi niz, a poznejši prvak presenečenja ni dovolil.

Branilec naslova Ma Lin se ni prebil v reprezentanco
Letos bo nekoliko manj možnosti, da se že v uvodnih dvobojih pomeri s kitajskim igralcem, kajti prvič od leta 1988, odkar je namizni tenis olimpijski šport, bosta vsako izmed sodelujočih držav zastopala le po dva igralca. Tako se aktualni prvak Ma Lin sploh ni prebil v kitajsko reprezentanco, velesilo bosta zastopala Žang Jike in Vang Hao, v moštveni konkurenci se jima bo pridružil Ma Long. Zaradi le dveh kitajskih zastopnikov bo na odru za zmagovalce prostor tudi za druge, v prvi vrsti za to kandidirajo preostali azijski igralci in pa Nemec Timo Boll. Približna enaka je napoved favoritk po državah tudi v ženski konkurenci.

Waldner šokiral Kitajce v Barceloni
Kitajci so na igrah osvojili 20 zlatih kolajn, oddali so le štiri. V Atlanti 1996 in Sydneyju 2000 so osvojili vse mogoče kolajne, na preostalih OI se jim je ena izmaknila (tri so jim odvzeli Južnokorejci, leta 1992 pa jih je v moški posamični konkurenci šokiral Šved Jan Owe Waldner). Tako je njihov cilj, da po odmoru spet osvojijo vse zlate kolajne. Pri ženskah bosta Kitajsko zastopali svetovna prvakinja Ding Ning in Li Šiaošia, v moštveni konkurenci pa še Gou Jue.

Persson, Saive in Primorac že na sedmih igrah
V obeh posamičnih konkurencah bo tekmovalo po 86 igralcev. Šved Jörgen Persson, Belgijec Jean Michel Saive in Hrvat Zoran Primorac bodo nastopili že na sedmih zaporednih igrah.

Tokića vnet komolec ni ustavil