Bojan Tokić je imel priložnost, da se prebije v osmino finala, toda igral je v krču in izgubil proti premagljivemu tekmecu. Foto: STA
Bojan Tokić je imel priložnost, da se prebije v osmino finala, toda igral je v krču in izgubil proti premagljivemu tekmecu. Foto: STA

V 3. krogu olimpijskega turnirja je najboljši slovenski namiznoteniški igralec izgubil proti Gau Ningu iz Singapurja, ki je dobil vse štiri nize (7, 7, 5, 12). "Oče je danes na Triglavu, še dobro, da ni gledal tega," je bil vidno razočaran Tokić, katerega besede razkrivajo, kaj ga po vrnitvi v domovino najbolj skrbi. Oče Miroslav je namreč tudi njegov trener in največji kritik.

"Slabo sem igral, to ni bilo ničemur podobno. Vem, da sem sposoben igrati bolje, sploh zato, ker sem ga že premagal, ampak s tako igro, kot sem jo danes pokazal, nisem imel možnosti. Enostavno si tega ne bi smel privoščiti," je povedal Novogoričan.

Igra ni in ni stekla, kar je hitro opazil tudi selektor Bojan Rak. "Bojan, spusti roko, kaj si tako nervozen, sem mu rekel. Igral je v krču, sploh se ni znal sprostiti. Škoda, če bi pokazal, kar zna, bi lahko bilo tudi drugače."

Tokić je tako turnir končal med najboljšimi 32 igralci, v šestnajstini finala. "Res mi je žal, sploh zato, ker sem imel žreb, ki bi mi omogočil iti stopnico višje glede na Peking. Ampak priložnosti nisem izkoristil. Ni se ‘poklopilo’, ni bil moj dan. Mučil sem se sam s sabo, ni bilo ‘tajminga’, ritma, gibanja … Vse je bilo slabo. Ne rečem, ni narobe, če izgubiš proti boljšemu nasprotniku, tudi ne, če izgubiš z 0:4, ampak ne proti nasprotniku, ki si ga letos že premagal, in ne na tak način. To je boleč poraz."

Crisan šokiral Bolla
Romun Adrian Crisan je največje presenečenje moškega olimpijskega namiznoteniškega turnirja. V osmini finala je s 4:1 premagal najboljšega evropskega igralca Tima Bolla in je eden od treh evropskih igralcev, ki bo igral v četrtfinalu. Poleg njega bosta to še Danec Michael Maze, ki je s 4:0 ugnal Japonca Juna Mazutanija, in Nemec Dimitrij Ovčarov.