Edini slovenski predstavnik v namiznem tenisu Bojan Tokić se je v Pekingu prebil v 3. krog, kjer ga je izločil poznejši olimpijski prvak Ma Lin. Foto: Ervin Čurlič
Edini slovenski predstavnik v namiznem tenisu Bojan Tokić se je v Pekingu prebil v 3. krog, kjer ga je izločil poznejši olimpijski prvak Ma Lin. Foto: Ervin Čurlič

"Žreb ni najboljši, a ni tudi najslabši. V drugem krogu slabih tekmecev praktično ni, je pa sreča, da moj prvi tekmec ni kitajski Kitajec, ampak argentinski Kitajec, ki bo najbrž ugnal Gruzijca. Njegov položaj na lestvici ITTF, na kateri je 120., ne kaže realnega stanja. Vsekakor je bolj kakovosten igralec, ki zna biti meni zelo neugoden, saj mi na pol obrambni igralci ne ležijo," je 40-letnega Argentinca ocenil Tokić, ki je s svojim tekmecem odigral dva medsebojna dvoboja, v katerem je izid 1:1: "Najini medsebojni tekmi ne pomenita veliko, saj sva se zadnjič merila leta 2004. Takrat sem zmagal jaz, dve leti prej je bil v Velenju boljši on."

V tretjem krogu ne bo favorit
Novogoričan noče veliko razmišljati o morebitnih naslednjih tekmecih. Če bo premagal Argentinca, bo prvi Singapurec Gao Ning, ki pa je že 15. igralec sveta in težko premostljiva ovira, čeprav ima tudi z njim izid 1:1 v medsebojnih obračunih. "Če bi prišel do njega, bi bil to že uspeh, tudi on pa ni nepremagljiv, tako da je mogoče prav vse," meni Tokič, ki bi se z zmagama v prvih obračunih prebil med 16 najboljših, kjer pa bi ga čakal drugi nosilec, Kitajec Vang Hao.

Zelo se veseli odprtja iger
Tokić se v zadnjem času bori tudi s poškodbo komolca, zaradi katere ni normalno treniral. A drame iz tega noče delati, saj meni, da ga poškodba ne bi smela ovirati. "Pred odhodom v London so mi zdravniki ugotovili vnetje komolca, zato so bili moteni moji zadnji treningi. A če ne bo bolečine, me to ne bo oviralo. Prepričan pa sem, da me bodo zdravniki v Londonu stoodstotno pripravili,” je dejal Tokič, ki komaj čaka tudi na petkovo slavnostno odprtje iger: "Odprtja se bom udeležil z enim samim razlogom. Želim se počutiti pomembnega, moja samozavest bo po njem zagotovo narasla. S kamero pa bom spektakel tudi snemal za spomin."