Tanja Šmid je prvič nastopila na olimpijskih igrah in končala na 33. mestu. Foto: STA
Tanja Šmid je prvič nastopila na olimpijskih igrah in končala na 33. mestu. Foto: STA

Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister so zasedle sedmo mesto v drugi predtekmovalni skupini, skupno pa 14. Za državnim rekordom so zaostale pet sekund. Najhitrejša v slovenski četverici je bila Isakovićeva z izidom 1:59,58. Ameriška štafeta je bila s 7:42,08 daleč spredaj.

Torkova nastopa na 200 delfin zdelala Anjo
Prvi nastop slovenske štafete na olimpijskih igrah tako ni postregel s presežkom, toda finale je bilo res težko pričakovati. "Rezultat ni kaj posebnega, je pa lepo, da smo nastopile v štafeti," je povedala Sara Isaković. Anja Klinar je priznala, da je včerajšnje plavanje na 200 metrov delfin pustilo posledice: "Malce sem bila utrujena, na ogrevanju me je vse bolelo, ampak mi je maser pomagal." 18-letna Urša Bežan je bila po olimpijskem krstu nasmejana: "Uživala sem, zadovoljna sem z nastopom."

Govejškova in Šmidova brez polfinala
Na 100 metrov prosto je olimpijski debi doživela komaj 15-letna Nastja Govejšek. Plavala je 56,21, kar je bilo dovolj za 28. mesto. "Zadovoljna sem, čeprav sem si želela boljšega izida. To je dobra izkušnja in motivacija za naprej." Na 200 metrov prsno je Tanja Šmid izpadla s časom 2:32,19. Imela je 33. izid med 34 kvalifikantkami. "Plavala sem po svojih zmožnostih in nisem niti zadovoljna niti razočarana."