Medtem ko odštevamo dneve do začetka olimpijskih iger v Londonu, je RTV Slovenija že podpisala pogodbo za igre v Sočiju 2014 in Riu 2016. Foto: EPA
Medtem ko odštevamo dneve do začetka olimpijskih iger v Londonu, je RTV Slovenija že podpisala pogodbo za igre v Sočiju 2014 in Riu 2016. Foto: EPA

Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli: "Podpis pogodbe predstavlja nadaljevanje zagotavljanja in ustvarjanja primernih programskih vsebin za naše gledalce, poslušalce in obiskovalce spletne strani. Olimpijske igre so za RTV Slovenija tako s tehničnega, produkcijskega kot novinarskega vidika izjemno zahtevna naloga, saj je to največji športni dogodek na svetu, a vedno jih izpeljemo na ustrezni kakovostni in vsebinski ravni. Prepričan sem, da bomo na podlagi našega strokovnega znanja, izkušenj in vrhunsko usposobljenih kadrov nalogo tudi čez dve oziroma štiri leta opravili odlično in profesionalno."

RTV Slovenija je pridobila televizijske, radijske in spletne pravice za prenos vseh dogodkov in tekem, povezanih z zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju leta 2014 in poletnimi olimpijskimi igrami, ki bodo leta 2016 v Riu de Janeiru.

Dobra dva tedna pred odprtjem letošnjih olimpijskih iger v Londonu smo na MMC-ju predstavili olimpijski portal. Vabljeni k obisku.

Shaila Ann Rao, generalna direktorica SPORTFIVE Internationala, je o dogovoru povedala: “Zadovoljni smo, ker smo to pogodbo podpisali v Sloveniji. RTV Slovenija je v preteklosti že večkrat pokrivala olimpijske igre in prepričani smo, da bodo s sodelavci izkoristili svoje izkušnje pri zagotavljanju odličnega in obsežnega pokrivanja v živo in spremljajočega programa med igrami v Sočiju leta 2014 in v Riu leta 2016.”

Odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja, da agenciji za trženje na področju športa Sportfive dodeli medijske pravice za olimpijske igre v letih 2014 in 2016 za skupaj 40 področij v Evropi, zaznamuje pomemben mejnik v zgodovini prenosov olimpijskih iger. Tokrat je kakšna agencija prvič pridobila pravice za prenose olimpijskih iger in jih prodala podizvajalcem. Sportfive ima predano moštvo, ki se ukvarja s tem projektom; njihova mednarodna glavna pisarna je v Ženevi v bližini glavnega štaba Mednarodnega olimpijskega komiteja v Lozani.