Barbara Špiler je uspešno opravila s premiernim olimpijskim nastopom. Foto: STA
Barbara Špiler je uspešno opravila s premiernim olimpijskim nastopom. Foto: STA
Barbara Špiler napreduje iz leta v leto. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja bo čez štiri leta v Braziliji velik slovenski adut. Foto: Reuters

Špilerjeva je za svojim letošnjim državnim rekordom zaostala za štiri metre. Kvalifikacijska norma je bila 73 metrov, preseglo pa jo je osem finalistk. S 75,68 m je bila najdaljša Poljakinja Anita Wlodarczyk.

Varovanka Vlada Keva, nekdanjega trenerja Primoža Kozmusa, je bila z 20 leti daleč najmlajša v konkurenci, izkušnje pa bodo nekdanji mladinski svetovni prvakinji prav prišle čez štiri leta v Riu de Janeiru.

"S trenerjem sva načrtovala met okoli 67 metrov. Sodeč po počutju in vzdušju sem mislila, da bom vrgla več, a sem tudi s tem zadovoljna. Tehnično je bilo metanje slabo. To je bila neprecenljiva izkušnja. Rio, pripravi se," je po kvalifikacijah povedala Špilerjeva.

Černetova in Mrakova 18.
Jadralki v razredu 470 Teja Černe in Tina Mrak sta se poslovili od iger z 18. mestom (127 točk) med 20 posadkami. Tako v deveti kot tudi v deseti regati sta bili 16. Za najboljšo deseterico sta zaostali za 34 točk. Pred odločilno petkovo regato najboljše deseterice sta v vodstvu ostali Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie (33 točk).

Kranjčevih 72,63 m bilo premalo
Metalec kopja Matija Kranjc se ni uspel uvrstiti v finale. Kranjc je kopje vrgel 72,63 m, kar je zadoščalo za 40. mesto med 41 tekmovalci v kvalifikacijah. Najdlje je kopje vrgel Čeh Viteslav Vesely (88,34 m).