Mateja Šimic v olimpijskem debiju ni povsem uresničila svojih napovedi. Foto: STA
Mateja Šimic v olimpijskem debiju ni povsem uresničila svojih napovedi. Foto: STA

Olimpijska prvakinja je med 55 tekmovalkami, ki so nastopile v kombinaciji teka, kolesarstva in plavanja, postala Švicarka Nicola Spirig, ki je v fotofinišu premagala Švedinjo Liso Norden. Bron je osvojila Avstralka Erin Densham, ki je zaostala dve sekundi. Mateja Šimic je bila ves čas uvrščena okrog 35. mesta. Pred igrami je napovedovala uvrstitev v prvo polovico 55 tekmovalk.
Na splošno sem z rezultatom zadovoljna. Plavanje je bilo dobro do nekje 1.200 metrov, res fantastično, nato pa sva se na zadnji boji z eno izmed tekmovalk malo stepli in prišli iz linije. Tam sem izgubila okoli 10 sekund, da sem spet našla ritem. Na kolesu smo v bistvu čisto malo zaostale za prvo skupino, skušale smo jo sicer uloviti, vendar ni šlo. Na koncu pa sem imela na teku povsem trde noge, res je bilo težko. Morda bi bila z res dobrim tekom lahko še okoli pet mest višje. A v tem trenutku je to vse, kar sem lahko naredila."

Bogat olimpijski program lahko spremljate na TV Slovenija 2, MMC TV in Valu 202.

Živa Dvoršak v trojnem položaju 36.
Obetavna strelka Živa Dvoršak je z malokalibrsko puško v trojnem položaju osvojila 36. mesto. Zadela je 574 krogov (196 leže, 189 stoje in 189 kleče). Za finale ji je zmanjkalo devet krogov. V svoji močnejši disciplini z zračno puško je osvojila 11. mesto. To je bil tudi njen zadnji nastop v Londonu.
Glede na letošnjo slabšo sezono in to, da se čez leto nisem dobro znašla na tekmah, mi je šlo danes zelo dobro. Zelo sem zadovoljna, in čeprav so bili začetki serij slabši, sem se potem zbrala in dokončala, kot je treba. Rezultat glede na občutek ni dovolj visok, s te strani sem razočarana, glede na povprečje rezultatov sezone je na zgornji meji. Najbrž bo analiza pokazala napake, med tekmo pa nisem vedela, kaj bi lahko storila bolje,” je svoj nastop ocenila Dvoršakova.

Šutejeva 30 cm za letošnjo znamko
Tina Šutej, ki je letos že preskočila 455 cm, je z izidom 425 cm izpadla v kvalifikacijah skoka ob palici. Zvečer je bil v ospredju zelo dober polfinalni tek Brenta LaRueja na 400 metrov ovire. Končal je na 13. mestu. Več o sobotnem atletskem dogajanju tukaj.

Hmeljak končal na 31. mestu
Jadralec Karlo Hmeljak (razred laser) je po 10 regatah osvojil 31. mesto, kar je tudi njegova končna uvrstitev, saj se ni uvrstil v ponedeljkovo regato za medalje. Teja Černe in Tina Mrak sta v razredu 470 v tretji in četrti regati osvojili 12. in 15. mesto, skupno pa sta zdaj 13.