Boštjan Maček je nekoliko slabše nastopil le v 2. seriji, ko je zgrešil dve tarči. Foto: Reuters
Boštjan Maček je nekoliko slabše nastopil le v 2. seriji, ko je zgrešil dve tarči. Foto: Reuters

Prvi dan kvalifikacij trapa je zadel 72 od 75 glinastih golobov (24 + 23 + 25), kar ga trenutno uvršča na 16. mesto. Zadnji dve kvalifikacijski seriji bosta na sporedu v ponedeljek, ko bo tudi finale šesterice.

Angleško vreme vplivalo na slabši izid
"Po drugi seriji sem bil razočaran, saj nisem imel sreče z vremenom. Zadnjih deset golobov je bilo precej temno, začele so padati prve kapljice, s tem pa mi je padla tudi koncentracija. Za zadnjo serijo sem se dobro pripravil, moram biti zadovoljen, saj so to moje prve olimpijske igre. Na začetku pa mi je bilo težko, zdelo se mi je, da ima puška deset kilogramov. Upam, da bomo jutri imeli vsi enake pogoje," je po prvem olimpijskem nastopu povedal Maček.


Jerebova 88. na maratonu
Žana Jereb je na maratonskem teku po razmočenih ulicah Londona osvojila 88. mesto s časom 2:42:50, zmagala je Tiki Gelana s časom 2:23:07. "Ob progi je bilo izjemno, enkratno! Ob vsakem kilometru te spremlja množica ljudi, vsi navijajo zate, tako da v bistvu sploh ne slišiš svojega dihanja. Vzdušje te kar ponese," je bila navdušena 28-letna Jerebova.

Nov uspeh Primoža Kozmusa
Vrhunec nedeljskega atletskega dogajanja je bil za Slovence seveda nastop Primoža Kozmusa v metu kladiva. Branilec naslova je osvojil srebrno medaljo. V finalu troskoka je bila Marija Šestak enajsta, Rožle Prezelj pa se ni prebil med elito skakalcev v višino.

Žbogar končal na šestem mestu
Vasilij Žbogar je v zadnji regati razreda finn osvojil sedmo, skupno pa šesto mesto. Več tukaj.

Dvojica Mrak/Černe izgubila pet mest
Tina Mrak in Teja Černe sta po tretjem dnevu in šestih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 na skupno 18. mestu in sta tako izgubili pet mest. V obeh nedeljskih regatah sta se uvrstili na 17. mesto.