Slovenska zastava je zaplapolala v olimpijski vasi. Foto: STA
Slovenska zastava je zaplapolala v olimpijski vasi. Foto: STA

Prireditvi je prisostvoval tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Ob slovenski zastavi so dvignili tudi zastave Bosne in Hercegovine, Džibutija, Gruzije in Tunizije, prireditve se je udeležilo dobrih 30 slovenskih športnikov in športnic, med njimi kajakaši, kanuisti, plavalci, teniške igralke, strelci, lokostrelec ...

Türk odsoten zaradi težav letala
V delegaciji ni bilo predsednika Republike Slovenije Danila Türka, ki se je zaradi tehničnih težav letala zadržal v Benetkah in bo danes v London prispel z zamudo.

Prireditelji so pripravili krajši kulturni program z veliko glasbe, sledile pa so slovesne predaje simboličnih daril vseh vodij delegacij, med njimi tudi slovenske, ki jo vodi Bogdan Gabrovec.

Predsednik OKS-ja Janez Kocijančič je pohvalil organizatorje za do zdaj dobro opravljeno delo, z ocenjevanjem pa želi razumljivo počakati do konca iger: "Predvsem je bila navada Juana Antonia Samarancha, da je za vsake igre dejal, da so najboljše do zdaj. Jaz bi z oceno počakal, pa potem ocenil. To bodo predvsem zelo konkurenčne olimpijske igre za športnice in športnike oziroma težke, saj bo zelo težko doseči dober rezultat, posebej zato, ker so tukaj sami odlični športniki vseh narodov. Za zdaj lahko rečem, da so prvi vtisi zelo dobri. Organizatorji so se potrudili, potrudilo pa se je tudi vreme, ki je vsaj v teh dneh zelo lepo."

Na športnike v slovenski ekipi ni želel pritiskati: "Želim si, da bi slovenski šport ostal tak, kot je, da bi nadaljeval uspehe, da bi se glede na velikost dežele obdržal v svetovnem vrhu."

T. G.