Da ne boste ob prihodu v London slabe volje, kupujte vstopnice le na uradni spletni strani. Foto: Reuters
Da ne boste ob prihodu v London slabe volje, kupujte vstopnice le na uradni spletni strani. Foto: Reuters

V sporočilu za javnost so zapisali, da britanska policija opozarja na mogoče zlorabe in goljufije pri nakupu vstopnic in rezervaciji namestitvenih kapacitet prek nepooblaščenih spletnih strani. Posebna enota britanske policije že od lani, ko se je začela prodaja vstopnic, spremlja večje število nepooblaščenih spletnih strani in onemogoča njihovo delovanje. Kljub temu je nepridipravom že uspelo ogoljufati več kupcev.

Informacije o nakupu in prodaji vstopnic so dosegljive na spletni strani www.tickets.london2012.com, ki je tudi edina uradna in zaščitena spletna stran za nakup olimpijskih vstopnic.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge pričakuje premierni nastop športnic iz Savdske Arabije. "Trdno sem prepričan, da bodo prišle v London. Tega seveda ne morem 100-odstotno potrditi, a verjamem, da se bo to zgodilo."

Obiskovalcem olimpijskih iger v Londonu, ki so že kupili vstopnice, zato slovenska policija svetuje, naj še pred odhodom v Veliko Britanijo preverijo, da vstopnic niso kupili na kateri izmed lažnih spletnih strani.

Seznam problematičnih spletnih strani, ki ponujajo ponaredke, je na voljo na povezavi: http://www.london2012.com/spectators/tickets/ticket-checker/

Že pred časom so se prvi sumi o zlorabah pojavili tudi med slovenskimi kupci, ki so se v preteklih dneh potrdili za upravičene, saj so tudi nekateri slovenski kupci že nasedli prevarantom.