Olimpijske igre bodo potekale od 27. julija do 12. avgusta. Foto: EPA
Olimpijske igre bodo potekale od 27. julija do 12. avgusta. Foto: EPA
Sara Isaković
Slovenija je pred štirimi leti v Pekingu dobila pet medalj. Koliko jih bo v Londonu? Foto: BoBo
Peter Kauzer
Slovensko zastavo na odprtju bo nosil Peter Kauzer. Foto: Reuters

Prenosi v visoki ločljivosti (HD) na Televiziji Slovenija in spletnem portalu - www.rtvslo.si/oi2012 - bodo potekali od dopoldneva do poznih večernih ur. V živo si boste lahko ogledali večino slovenskih nastopov. Če boste kaj zamudili, nič hudega. Že nekaj minut pozneje bo namreč shranjen v našem videoarhivu. Pozor tudi na spletni MMC-TV. Tam bomo prenašali obračune, ki jih drugi televizijski program zaradi pestrosti dogajanja ne bo mogel uvrstiti. Program za MMC-TV bomo sestavljali vsak dan sproti, poudarek pa bo na moštvenih športih.

Iz Londona tudi MMC-jev Toni Gruden
Med olimpijskimi igrami bo za portal skrbela okrepljena MMC-jeva ekipa, ki bo dežurna 24 ur na dan. Poleg televizijskih in radijskih kolegov bo v Londonu tudi MMC-jev novinar Toni Gruden, za obrobne zgodbe pa bo skrbel londonski dopisnik Matjaž Ambrožič.

Podroben spored in športi v grafiki
Na olimpijskem portalu lahko najdete podroben spored londonskega dogajanja tako po dnevih kot po športih. Pri zadnjih lahko v zanimivi grafiki spoznate tudi osnovna pravila, ki so dobrodošla predvsem pri za nas nekoliko bolj "eksotičnih" športih, kot je, denimo, moderni peteroboj. Podrobno so predstavljena vsa prizorišča in zgodovina olimpijskih iger.

Slovenci pod povečevalnim steklom
Pod zavihkom "Slovenci v Londonu" najdete portrete vseh slovenskih udeležencev in dnevni spored slovenskih nastopov. Statistika vam bo razkrila največje slovenske in svetovne uspehe, najuspešnejše države in vam osvežila spomin na prejšnje olimpijske igre v Pekingu.

Vse v videonovicah in na socialnih omrežjih
V videonovicah bomo shranili prav vse najpomembnejše trenutke s športnih tekmovališč kot zanimivosti zunaj aren. Seveda nismo pozabili niti na socalna omrežja. Olimpijske igre bomo obširno spremljali na Facebooku in Twitterju. Uradni zaznamek za zadnjega je #oi2012si. Vsi tviti s tem zaznamkom se bodo pojavljali tudi v naši "twitter škatlici" desno spodaj.

TV Slovenija, Val 202 in MMC bodo od 27. julija do 12. avgusta vaš nepogrešljivi spremljevalec obračunov modernih športnih gladiatorjev.