Matthew Mitcham tokrat ni zablestel kot pred štirimi leti. Foto: EPA
Matthew Mitcham tokrat ni zablestel kot pred štirimi leti. Foto: EPA
Franka Anić
Franka Anić je bila v petek blizu kolajni. Foto: STA

24-letni Avstralec je v skokih v vodo s stolpa z desetih metrov v kvalifikacijah zasedel le 13. mesto, kar pomeni, da je finale zgrešil le za eno mesto. Mitcham je na svojem Twitterju pred tremi dnevi resno napisal, da bo v primeru zlata skočil v vodo še nag, a nato za to ni dobil priložnosti.

Mitcham se je sicer skozi sezono ukvarjal s številnimi poškodbami, zdaj pa se menda s cilji in mislimi že obrača proti Riu.

Kaj vse se bo dogajalo na sklepni slovesnosti?
Britanski organizatorji obljubljajo, da bo tudi sklepna slovesnost olimpijskih iger, ki so jo poimenovali "simfonija britanske glasbe", prava paša za oči. Za to bodo poskrbeli številni glasbeniki, med njimi pevec George Michael, ki je že potrdil svoj nastop. Na družbenem omrežju Twitter je nekdanji član priljubljenega dueta Wham! tako zapisal, da se zadnje dni kot "nor" pripravlja na zaključni nastop, ki čaka tudi legendarno britansko skupino The Who in številne druge znamenite britanske glasbene umetnike. Časnik The Sun je že natisnil fotografije z domnevne vaje pred zaprtjem iger, na njih pa naj bi bile vidne pevke skupine Spice Girls na strehah taksijev in vse kaže, da se bodo tako pripeljale na stadion.

S slovensko zastavo Anićeva
Sklepna slovesnost olimpijskih iger bo po obljubah glasbenega direktorja Davida Arnolda "lepo, predrzno, rahlo osladno, nekoliko "odpičeno" in trapasto, a vznemirljivo" potovanje skozi zgodovino britanske popglasbe. Zdaj je že znano tudi, kdo bo nosil slovensko zastavo. To bo 21-letna tekvondoistka Franka Anić, ki je v petek v kategoriji do 67 kg zasedla peto mesto. Nazadnje je v Pekingu pred štirimi leti zastavo nosila kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko.