Slovenski hokejisti so z mislimi že pri obračunu z Rusijo. Foto: STA
Slovenski hokejisti so z mislimi že pri obračunu z Rusijo. Foto: STA
Anže Kopitar, Jan Muršak
Anže Kopitar in Jan Muršak bosta udarna 'pest' risov, ki jih čakajo boji z najboljšimi hokejisti na svetu. Foto: BoBo
#risi Robert Kristan
Pogoj za kakršen koli čudež risov v Sočiju je sanjski dan vratarjev. Pričakovati je, da bo proti Rusiji začel najizkušenejši čuvaj mreže Robert Kristan. Foto: STA
Matjaž Kopitar
Selektor Matjaž Kopitar je o zadnjih treningih dejal: "Dva treninga bomo izkoristili samo za uigravanje taktike in igri z igralcem več." Foto: STA

Skrivnost je iz Marcela Rodmana izvlekla novinarka Vala 202 Anja Hlača Ferjančič, ki je pomočnika kapetana prepričala o tem, da je povedal, s kom zdaj trenira. "Ne upam si reči preveč," se je branil starejši izmed bratov Rodman, ki je nato priznal, da z bratom v nasprotju s pričakovanji javnosti nista skupaj v napadu.

"Če bo to zdržalo do tekme, ne vem"
"Ne vem, kakšne načrte ima selektor. Vem, kako je na treningu in kako smo zdaj. Če bo to zdržalo do tekme, pa ne vem. Nismo se še usedli in govorili ena na ena s selektorjem," je poudaril 32-letni napadalec.

"Ne, nisem z bratom. Jaz sem s Tomažem (Razingarjem) in Janom Urbasom. David pa je z Anžetom in Janom Muršakom," je Marcel Rodman potrdil sestavo napadov slovenske hokejske reprezentance na zadnjih treningih pred četrtkovo uverturo z gostiteljico Rusijo ob 13.30.

Enaki napadi tudi v četrtek?
Prvi uigrani napad, JTS, ostaja nedotaknjen: Žiga Jeglič-Rok Tičar-Robert Sabolič.

Drugo trojko, na papirju udarno, sestavljata najboljša slovenska hokejista in najkoristnejši igralec turnirja v Vojensu: Jan Muršak-Anže Kopitar-David Rodman.

V tretjem napadu so zbrane izkušnje in moč: Tomaž Razingar-Marcel Rodman-Jan Urbas.

Dolgo selektorjevo oklevanje
Selektor Matjaž Kopitar je že več mesecev namigoval, da želi preizkusiti najboljša napadalca v ločenih napadih, da bi s tem bolj uravnotežil moč napadov. Tudi na turnirju v Ljubljani novembra 2012 v času lockouta v Ligi NHL, ko sta bila v reprezentanci tako Kopitar kot Muršak, ju je selektor združil šele sredi zadnje tekme. A ob tem ju je skupaj redno uporabljal ob številčni premoči, kar lahko pričakujemo tudi tokrat v Sočiju.

M. Kopitar: Mi vemo več o njih, kot oni o nas
Na popoldanski novinarski konferenci govora o sestavi napadalnih trojk ni bilo. Selektor Kopitar je popolnoma osredotočen na prve nasprotnike Ruse: "Mi več vemo o njih, kot oni o nas. Ne vem, ali smo jim velik nasprotnik. Pripravili se bomo po najboljših močeh, skušali odigrati kakovostno in odgovorno. Upam, da bo rezultat temu primeren. So zelo kakovostna ekipa. Ne da ciljajo na kolajno, ciljajo samo na prvo mesto, samo to bo uspeh. Zato se verjetno nočejo ukvarjati z nami."

A. Kopitar: Prišli smo, da se pokažemo v najboljši luči
Njegov sin Anže, edini slovenski reprezentant iz Lige NHL, je po počitku in privajanju že v polnem pogonu. Pred obračunom z Rusi pravi: "Občutki so super, moramo se pripraviti na prvo tekmo, da bomo dali vse od sebe in se predstavili v dobri luči. Osebnih ciljev nimam. Prišli smo kot ekipa. Fantje so pred enim letom naredili rezultat, o katerem se bo govorilo še kar nekaj časa. Kapo dol fantom, da so meni osebno omogočili, da bom lahko občutil te OI. Prišli smo sem, da se pokažemo v najboljši luči. Vse bomo dali od sebe na ledu, hkrati pa še uživali. To je najboljši recept za lep, realen rezultat."