Slovenski hokejisti se v Soči odpravljajo v torek, 4. februarja. Dan prej bodo
Slovenski hokejisti se v Soči odpravljajo v torek, 4. februarja. Dan prej bodo "na voljo" navijačem. Foto: HZS/Drago Cvetanović
Risi
Poleg revijalne tekme "olimpijskih" selekcij bo na dnevu slovenskega hokeja tudi preizkus hokejskih spretnosti, kot so čim hitrejše drsanje ali čim močnejši strel. Foto: Reuters

Osrednji dogodek na dnevu slovenskega hokeja bo tekma med aktualno slovensko hokejsko reprezentanco in tisto, ki je igrala leta 1984 na olimpijskih igrah v Sarajevu. Igrala bo večina reprezentantov iz Sarajeva, vključno s kapetanom Mustafo Bešićem.

Priložnost za fotografiranje s hokejisti
"Dogodek bo predvsem revijalen. Ni pričakovati težkih tekem ali bojev, bolj dogajanje ali predstavitev, predvsem olimpijcev. Upam, da se bodo tudi drugi športniki v ekipi za Soči udeležili tega dogodka. Pomembno je, da jih navijači spoznajo, da so jim blizu. Vsi večinoma tekmujejo v tujini in težko jih je med sezono dobiti skupaj. Navijači se bodo lahko slikali z njimi, dobili avtograme ... Upam, da bo lep dogodek, dan zatem odletimo v Soči in to bo lepa uvertura v igre," je na novinarski konferenci dogajanje predstavil generalni sekretar HZS-ja Dejan Kontrec.

Manjkal bo le Anže Kopitar in mogoče Jan Muršak
Na dnevu slovenskega hokeja bodo tudi prvič uradno predstavili dres, s katerimi bodo hokejisti igrali v Sočiju. Selektor Matjaž Kopitar bo imel na voljo vse igralce razen edinega NHL-ovca Anžeta Kopitarja, vprašljiv je tudi član Lige KHL Jan Muršak. "Vedno, ko so bila prvenstva v Sloveniji, je bilo veliko zanimanja za tekme. Zdaj navijači pogrešajo dober hokej, še posebej v naših koncih, zato vabim vse navijače na dan hokeja. Lahko bodo uživali v lepem dogodku, mislim, da je vse skupaj zelo dobra zamisel," je dejal prvi mož stroke v slovenski ekipi.

Izkupiček od vstopnic za nekdanje olimpijce
Tekma bo imela dobrodelni značaj, saj bodo celoten izkupiček od prodaje vstopnic - stanejo pet evrov - namenili Klubu slovenskih olimpijcev. "Klub naj bi poskrbel za odslužene olimpijce, za tiste, ki so potrebni pomoči. V preteklosti so bili nekateri športniki še kako potrebni spodbude," je bil pobude HZS-ja vesel predsednik kluba Miro Cerar.

Vsi navijači, ki bodo kupili vstopnico, bodo dobili tudi spominski plošček z oznako Sočija na eni strani in sarajevske maskote Vučka na drugi strani.