Peter Prevc je v petek nanizal šesti, peti in znova šesti izid posamezne serije za trening. Foto: Reuters
Peter Prevc je v petek nanizal šesti, peti in znova šesti izid posamezne serije za trening. Foto: Reuters
Robi Kranjec
Robi Kranjec še čuti posledice včerajšnjega padca. Foto: EPA
Janus izbral četverico za srednjo napravo

Na skakalnici HS 106 v RusSki Gorkem so smučarji skakalci v petek imeli na voljo po tri skoke. Najboljši je bil vodilni skakalec svetovnega pokala Kamil Stoch, saj je Poljak postavil najdaljšo daljavo tako v 2. kot 3. seriji (102,5/103). Daljava drugega dne je sicer pripadla Japoncu Takeju Takeučiju, ki je v prvi seriji pristal kar pri 105,5 metra.

Med slovenskimi "orli" je šlo najbolje Robertu Kranjcu, ki je bil z dvema skokoma, dolgima natanko sto metrov, četrti najboljši tako v 2. kot 3. seriji. Izjemno konstanten je bil sicer Peter Prevc, ki je bil po vrsti šesti, peti in šesti v posamezni seriji, s 101,5 m pa tudi dosegel slovensko daljavo dneva.

DALJAVE SLOVENCEV1. serija2. serija 3. serija
Jaka HVALA93,5 92,592,5
Jurij TEPEŠ94,594,5

91,0

Jernej DAMJAN96,593,598,5
Robi KRANJEC96,0100,0100,0
Peter PREVC98,5101,5100,0


Kljub padcu Kranjec najboljši med našimi

Kranjca po četrtkovem padcu boli leva noga, a, kot sam pravi, ni nič hujšega: "Imam bolečine v levem stegnu in pod kolenom, ki so posledica močnega udarca. Že včeraj sem začel s fizioterapevtom delati terapije, nato še hladiti nogo in hitro je bilo bolje. Ko sem danes vstal, sem najprej pokrčil nogo, koleno me ni bolelo, me pa je bolelo, ko sem se usedel na rob postelje. Moral sem se bolje ogreti, tako da me bolečine večinoma niso motile. Edino pri sedenju na startni rampi, pri odskoku, letu in doskoku pa ne. Vsekakor ni hudo, kakor je bilo videti včeraj," svoje zdravstveno stanje opisuje Kranjec, ki je zadovoljen tudi z današnjimi skoki: "Prvi je bil bolj tipanje, zelo pa sem zadovoljen z drugima dvema. Imam pa še rezerve. V drugem delu me še malo postavlja, tam še lahko dobim metre."

Prevc: Napake so bile manjše kot dan prej
Zelo dobre volje je lahko tudi Prevc, ki je dosegel šesti, peti in znova šesti rezultat. "Z napredkom sem zadovoljen, so pa v teh skokih še napake. Te napake so iste kot včeraj, le da so manjše. V zraku nimam še pravih občutkov, da bi lahko pridobil še kakšen meter. Vsak meter pa bo zelo pomemben, saj smo na vrhu zelo izenačeni," je dejal Prevc.

Damjan še blizu najboljšim
Soliden je bil spet tudi Damjan, polomil ga je le v drugi seriji. "Bil sem slabši kot včeraj, a najpomembneje je, da sem bil še vedno blizu najboljšim. Dopoldne vedno skačem slabše kot popoldne, no, v nedeljo bo tekma popoldne," se z nekoliko slabšimi dosežki kot dan prej ne obremenjuje Ljubljančan.

Kvalifikacije smučarjev skakalcev za nedeljsko tekmo bodo sicer v soboto ob 17.30 (prenos na TVS 2/MMC-ju). Po odločitvi trenerja Gorana Janusa brez tekme na manjši skakalnici ostaja Jaka Hvala, medtem ko bo visoke cilje skušala uresničiti četverica Prevc-Kranjec-Damjan-Tepeš.

Janus: Hvala ne najde sebe
"Hvala ne najde samega sebe. Zato bo počival, glede na njegove skoke pa je videti, da bo počitek daljši. Počitek lahko damo v narekovaje, vsekakor ima še možnosti, da nastopi na veliki skakalnici, a bo moral skakati bolje," je odločitev obrazložil trener Goran Janus.

Janus izbral četverico za srednjo napravo