Peter Prevc lovi veliki kristalni globus. Foto:
Peter Prevc lovi veliki kristalni globus. Foto:
Kranjec, Prevc in Damjan po ekipni tekmi

"Tak je šport, treba se je sprijazniti. Žal mi je za prvi skok, fantom sem se tudi opravičil. Skušal sem vse narediti, a zaradi poškodbe nisem bil stoodstoten. Poškodba je resna, v ponedeljek grem na slikanje kolena. Čez vso sezono sem se pazil, poškodoval pa sem se ravno na olimpijskih igrah. Verjemite, ni mi bilo lahko. Misli so še vedno na olimpijskih igrah, čeprav vem, da je marca na sporedu še svetovno prvenstvo v poletih," je po ekipni tekmi dejal osmoljenec Kranjec.

Prevc: Razvrstitev je realna
Najboljši slovenski skakalec je bil znova Prevc. "Če pogledamo današnji dan, je razvrstitev realna, veter ni prav nič krojil. Ostali so bili pač boljši, potrebnih je osem dobrih skokov. V Sočiju smo imeli smolo s poškodbami, to se je poznalo. Kljub polomljenemu kolenu Robija smo bili peti. Zdaj je čas, da si lahko oddahnem, a sezone še ni konec. Po 23. marcu bo čas za veselje," se je že proti naslednjim tekmam obrnil Prevc, ki se bo s Poljakom Kamilom Stochom boril za veliki kristalni globus. Osem tekem pred koncem Gorenjec za vodilnim Stochom zaostaja za 13 točk.

Damjan odhaja domov zadovoljen
"Težko je bilo pričakovati medaljo. Ostali so bili zelo močni, borili smo se, a to ni bilo dovolj. Z veliko skakalnico se nisem mogel sprijazniti. Zadovoljen grem domov, enkrat sem se uvrstil med deset. Če bi nekdo pred letom dni rekel, da bom sploh potoval v Soči, bi mu težko verjel. Če bi mi pred mesecem dni rekel, da bom med deset, mu bi še težje verjel," je povedal Jernej Damjan.

Skakalci se bodo v domovino vrnili v sredo zvečer. Na letališču Jožeta Pučnika bodo pristali predvidoma ob 20.00.

Kranjec, Prevc in Damjan po ekipni tekmi