Hrvaški vaterpolisti se bodo po porazu s Francozi v četrtfinalu namesto s Srbijo pomerili z reprezentanco Brazilije. Foto: Reuters
Hrvaški vaterpolisti se bodo po porazu s Francozi v četrtfinalu namesto s Srbijo pomerili z reprezentanco Brazilije. Foto: Reuters

Zaradi poraza je hrvaška reprezentanca skupinski del sklenila na drugem mestu in se bo v četrtfinalu pomerila z Brazilijo. V primeru zmage bi jim nasproti stali aktualni evropski in svetovni prvaki Srbi. Reprezentanci se lahko zdaj srečata šele v finalu.

Srbski portal Vesti je poudaril, da je bil to eden najočitnejših primerov namerno izgubljene tekme, vse skupaj je označil za cirkus. V Telegrafu so zapisali, da so Hrvati zbežali pred "srbskimi delfini" in da je bila tekma neregularna. Oglasil se je tudi kapetan srbske reprezentance Živko Gocić.

"Vsi so igrali zelo čudno. Nič mi ni jasno. Žal mi je, da je tako, a to ni niti 'š' od športa. O tem ne bom na dolgo razpredal, naj bodo ponosni na to, kar so storili. S tem se ne bomo ukvarjali," je dejal.

Podobnega mnenja je tudi reprezentančni vratar Gojko Pijetlović. "Z vsakim igramo na isti način, ne zanima nas, kaj se je zgodilo. V miru se pripravljamo na naslednjega nasprotnika," je povedal Srb.

Francija je olimpijski turnir končala na zadnjem mestu v skupini. Na petih tekmah je štirikrat izgubila (gol razlika -14), zmagala je le proti Hrvaški, ki je Francoze pred šestimi meseci premagala kar z 20:5, predtem pa je dobivala tekme s 15:9, 14:7 ipd. Srbi se bodo v četrtfinalu pomerili s Španci. O namernem porazu so sicer pisali tudi nekateri hrvaški mediji. Index.hr je poročilo o tekmi naslovil s "Poraz, o katerem se bo še govorilo: Hrvaška izgubila proti avtsajderju Franciji, da bi se izognila Srbiji".

Seveda je treba omeniti tudi namigovanja, da je Srbija na košarkarskem turnirju namerno izgubila s Francijo, da bi se izognila Američanom v izločilnih bojih pred finalom.

Vaterpolo (M), četrtfinalni pari:
MADŽARSKA - ČRNA GORA
HRVAŠKA - BRAZILIJA
GRČIJA - ITALIJA
ŠPANIJA - SRBIJA