Mehiška plavalka Doramitzi Gonzalez na začetku nastopa na 100 metrov prosto. Foto: Reuters
Mehiška plavalka Doramitzi Gonzalez na začetku nastopa na 100 metrov prosto. Foto: Reuters
Pintar četrtič zapored do odličja

Pinter je po dramatični končnici do tretjega mesta z zračno puško na 10 m v kategoriji SH1 prišel prav z zadnjim strelom. Zmagal je Šved Jonas Jacobsson pred Nemcem Norbertom Gauom. Razplet je bil povsem podoben kot na letošnjih olimpijskih igrah, ko je Rajmond Debevec z zadnjim strelom osvojil bron z malokalibrsko puško v trojnem položaju.

Ni še rekel zadnje besede
"Kaže, da je to strelišče pravo, da lahko potrdiš izzive. Meni je uspelo, čeprav zadnjih treh strelov nisem naredil, kot bi moral. Pred mano so še tri tekme," je povedala Pinter, ki je napovedal tudi boj za vrh z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Pričakujemo lahko, da se bo njegova zbirka odličij še povečala. V letih 1996, 2000 in 2004 je bil trikrat srebrn, zdaj ima že en bron.

Pester dan za Slovence
Ponedeljek je bil za slovenske športnike pester dan. Na stadionu Ptičje gnezdo sta nastopila dva atleta. Tatjana Majcen Ljubič je bila z izidom 6,27 metra peta v suvanju krogle , v metu diska je bil Henrik Plank (14,47) deveti. Plavalec Dejan Fabčič je v Vodni kocki na 100 metrov prosto (1:11,85) osvojil 12. mesto. Kolesar David Kuster je bil v zasledovalni vožnji na velodromu 10.

Nova zmaga Pintarjeve
Namiznoteniška igralka Mateja Pintar, ki brani naslov iz Aten, je še drugič zmagala. Od nadaljnjega tekmovanja se je po dveh porazih že poslovila Jolanda Belavič. Izgubila sta tudi Ivan Lisac in Bojan Lukežič. Odbojkarice so turnir sedeče odbojke začele z zmago proti Japonski 3:1. Golbalisti so s 4:2 premagali Dansko.

R. K. /T. O.

Pintar četrtič zapored do odličja